Alapszabály

  1. A Szövetség (a továbbiakban Banda vagy Falka is) tagjai nemre, fajtára, szőrszínre és fülméretre való tekintet nélkül egyenlőek.
  2. A Szövetség új tagokat csak a Vezető tiszségviselők által történő alapos megvizsgálás után fogad be (szaglás, nyalás, földre teperés, megkergetés, stb). A Banda a befogadási határozatot a tagok egyhangú vakkantásával emeli jogerőre.
  3. A tagoknak joguk van a Geszebekben, azaz a Gesztenyéskerti kutyafuttató egész területén kedvük szerint randalírozni, fűben és porban hemperegni, és – gazdikáik nagy örömére – a sárban megmártózni. A Banda tagok tiszteletben tartják bármelyik másik Banda tag zsákmányát, legyen az eldobott teniszlabda, frizbi, vadgesztenye, korhadt fadarab vagy akár sípoló műanyag gumikincs.
  4. A Szövetség a tagok fizikai erőnlétének fejlesztésére a közkedvelt zöld kúszó mellé további agility játékokat igényel, mint például akadály-ugrató, egyensúlyozó-gerenda, ügyességi-háromszög, stb
  5. Antiszociális vagy renitens tagokat többszöri hathatós figyelmeztetés után a Vezetőségnek lehetősége van az iskola (alapfokú tanfolyam) elvégzéséig a futtatóból eltanácsolni. A futtató területére behozott tüzelő szukák nyugalmát a falka nem tudja garantálni, és a kellemesen felpezsdült hangulat ellenére a későbbi következményekért felelősséget nem vállal.
  6. A tagok jutalom falatokkal való ellátása a juti-fali automaták (azaz a gazdikák) feladata. Késlekedés esetén a padon üldögélő és nevetgélő gazdikat akár a nadrágjuk összenyálazásával, akár a sáros bunda erős megrázásával kívánatos aktivizálni. Egyébként is a futtató tisztántartása az ő feladatuk (csikkek és kutyakaki összeszedése, tiszta ivóvíz biztosítása).
  7. A kifáradt tagoknak joguk van a kerti locsoló berendezést hűsölés illetve hidro-masszázs céljára igénybevenni. Nem elítélendő a locsolófej kismértékű szétrágása vagy a kerti slag testépítés jellegű rángatása, mégha a locsoló csövet sűrűn kell is cserélni emiatt.
  8. A Szövetség Alapszabályának módosítását a tagok egyhangúan, közös és ünnepélyes farok csóválással elfogadják!

Alapszabály módosítva: 2012 szeptember 25.

Mancsot rá!
www.geszebek.hu