Házziálatok - kutya

RSS Kutya
Legújabb háziállat.hu cikkek
Frissítve: 9 óra 39 perc

Tág pupillák, szapora légzés: ezek a hőguta jelei a kutyáknál

2020, július 31 - 17:00
Jó, ha tudod hogy a kutyák hajlamosabbak a hőgutára, mint az emberek. Mutatjuk, milyen tüneteket kell komolyan venned, és mit kell tenned!
Kategóriák: Kutyás hírek

Kutya meleg: így hűtheted le a kimelegedett kutyádat nyáron

2020, július 30 - 17:38
Kétség kívül beköszöntött a kánikula, ami fokozott veszélyt jelenthet a kutyánk számára. Mutatjuk, hogyan segítheted átvészelni kedvencednek a forró nyári napokat!
Kategóriák: Kutyás hírek

Jolán, Rizibizi, Pötyi: ez a 10 legkülönlegesebb lány kutyanév 2020-ban

2020, július 30 - 15:23
Újdonsült kutyagazdi vagy, és azon gondolkozol, mi legyen a neve a kis kedvencednek? Segítünk, hogy megtaláld a kutyád személyiségéhez leginkább illő nevet!
Kategóriák: Kutyás hírek

Nyári kutyabajok: mit tegyünk allergia, hasmenés, hányás esetén?

2020, július 28 - 09:15
Nyáron jóval több veszélyforrás leselkedik kedvenceinkre, hiszen a több szabadban töltött idő alatt megnő a fertőzésveszély és az allergiás tünetek is kiújulhatnak. Tegyünk róla, hogy kutyus is erős immunrendszerrel vágjon neki a meleg hónapoknak.
Kategóriák: Kutyás hírek

Gyümölcsök, zöldségek a kutyádnak? Ezeket add neki, imádni fogja!

2020, július 27 - 12:25
Szeretnéd bővíteni a kutyád étlapját, de nem tudod, hogy mivel? Próbálkozz az alábbi zöldségekkel és gyümölcsökkel, lelkes rágcsálás lesz rá a válasz.
Kategóriák: Kutyás hírek

Kiderült: a Föld mágneses mezőjét használva találnak vissza a gazdájukhoz a kutyák

2020, július 21 - 21:23
A föld mágneses mezőjét használhatják tájékozódási segédeszközként a kutyák - derült ki cseh és amerikai kutatók tanulmányából.
Kategóriák: Kutyás hírek

Életveszélyes szúnyogok fenyegetik a Horvátországban nyaralókat

2020, július 16 - 14:13
A Leishmánia a horvátországi nyaralásokon jelent komoly veszélyt az ebekre, a lepkeszúnyog egyetlen csípése hegesedéssel járó sebeket, vese- vagy májelégtelenséget, valamint a száj és az orrgyulladást is előidézhet.
Kategóriák: Kutyás hírek

Ezekre figyelj, ha kutyával nyaralsz!

2020, július 13 - 10:03
A kutyák a legtöbb helyen családtagnak számítanak, akiktől nem szívesen válunk meg a nyaralások alkalmával sem. Az alábbiakban összeszedtük mire figyeljünk, mit kell magunkkal vinni, hogy gondtalan legyen a kutyánkkal való nyaralás.
Kategóriák: Kutyás hírek

Ezekre figyelj állattartóként, ha kisgyerek is van a családban

2020, július 9 - 12:04
Míg a paraziták jelenléte riasztó, az orsóféreg- és galandféreg-fertőzés, a leptospirózis, és a veszettség is megelőzhető, ha tájékozottak vagyunk.
Kategóriák: Kutyás hírek

5 nyári tipp kutyásoknak

2020, július 6 - 09:40
Bár az állatorvosok nem győzik hangsúlyozni a kutyákra nyáron leselkedő veszélyeket, sajnos időről időre történnek balesetek négylábú kedvenceinkkel. A tragédiák 50 százaléka elkerülhető lenne, ha a gazdik tudnák, mit kell tenni a megelőzés érdekében.
Kategóriák: Kutyás hírek

Júliusban ellenőrzik a bécsi kutyásokat

2020, július 3 - 07:00
A Bécsi Rendőrség és az Állategészségügyi és Állatjóléti Hivatal kéthetes ellenőrzést tart a szabályos kutyatartás és az állatok védelme érdekében. Többek között a póráz és nyakörv viselése, illetve a chipek lesznek az ellenőrzések középpontjában. A gazdiknak a kutyajogsi meglétét is igazolni kell.
Kategóriák: Kutyás hírek

Világbajnokságot nyerhetünk kutyatáncban

2020, július 1 - 13:25
Magyarországon mindössze 8-10 aktívan működő, profi dog dancer (kutyatáncoltató) létezik, de már világviszonylatban is odafigyelnek ránk: idén egy hollókői kutyatenyésztő, ausztrál juhászkutyájával 4. lett az angliai Bajnokok Ligáján, most pedig komoly esélyekkel indul az őszi, franciaországi VB-n.
Kategóriák: Kutyás hírek

A te kutyád tudja mit csinál?

2020, június 26 - 21:47
A kutyák képesek visszaemlékezni az általuk korábban végrehajtott tevékenységekre, vagyis tudatában vannak bizonyos cselekvéseiknek, derül ki az ELTE Etológia Tanszék kutatóinak a Scientific Reports című folyóiratban publikált legújabb kutatásából.
Kategóriák: Kutyás hírek

A lakásban tartott ebek gazdái a legfelelősebbek

2020, június 22 - 22:18
A védőoltást és az élősködők elleni védekezést tartják a legfontosabb egészségügyi intézkedésnek a magyar kutyások, miközben az ivartalanítást azok is elhanyagolhatónak vélik, akik felelős gazdának vallják magukat. A szúnyogok, kullancsok, bolhák ellen a legtöbben csak tavasszal és nyáron védekeznek, és az ellenük használt készítmények hatóanyagaival sincsenek sokan tisztában. A közel háromezer fős, állategészségügyi kutatásból az is kiderült, hogy a lakásban tartott ebek gazdái a legfelelősebbek, ők töltenek a legtöbb aktív időt kutyájukkal, és gyakrabban járnak állatorvoshoz is.
Kategóriák: Kutyás hírek

Az első kutyasétáltatás - mikor, hogyan?

2020, június 22 - 06:36
Miután az oltások teljes védelmet nyújtanak, eljött az ideje kivinni a kutyusod az első sétájára. Fontos gondoskodnod arról, hogy az első közös sétátok nem egy kellemetlen élmény, és hogy a kutyusod biztonságban van. Nem minden kutyus fogja élvezni az első kinti kalandot, de idővel megnő az önbizalma, ha a gazdi gondoskodik róla, hogy semmilyen fölösleges stressz vagy bántódás ne érje.
Kategóriák: Kutyás hírek

Tanítsuk és neveljük a kutyánkat egy sikeres módszerrel! (Klikker)

2020, június 19 - 15:26
Minden kutyának illik ismernie néhány alapvető feladatot. Ha egy kutya leül a járdánál, tud laza pórázon sétálni, és tudja, mit jelent a „gyere” és a „ helyedre”, sokkal könnyebb lesz vele együtt élni. A kutya tanítását többféleképpen megoldhatjuk és nagyon sok dolgot könnyen meg is tudunk neki tanítani, csak a módszer a lényeg, amivel nekilátunk az oktatásának. Lássuk a legjobbat!
Kategóriák: Kutyás hírek

Viharfóbia és zajfóbia: hogyan készítsük fel kutyánk a következő viharra? 1. rész

2020, június 16 - 19:48
Kedvenceink vihartól, zivataroktól és annak zajától való fóbiás félelmének oka egyelőre ismeretlen számunkra. Ha jön a vihar, kutyáink fülüket-farkukat behúzva, nyüszítve bújnak a szőnyeg alá... hogyan készítsük fel a viharra?
Kategóriák: Kutyás hírek

Kutya a tóban - nyári kutyaúsztatás

2020, június 10 - 19:13
Sokan kérdezték a háziállat.hu csapatát a kutyaúsztatásról: szabad-e kutyát úsztatni, ihat-e a vízből, milyen módszerrel vehető rá, hogy beleugorjon. Utánajártunk. 
Kategóriák: Kutyás hírek

Nyaralás a kutyával - tanácsok, illemszabályok

2020, június 3 - 18:45
Nagyvárosi luxushotelbe, tengerparti üdülőbe vagy vidéki motelbe készülsz nyaralni, de nem akarsz elszakadni kutyádtól? Nem is kell, csak tarts be néhány illemszabályt!
Kategóriák: Kutyás hírek

Mi az a törzskönyv? Mire jó?

2020, május 27 - 18:30
Sokszor merül fel a kérdés miért drágábbak a törzskönyvezett kutyák? Vajon mit tartalmaz a törzskönyv és mire jó? Mi összegyűjtöttük a válaszokat!
Kategóriák: Kutyás hírek