Házziálatok - kutya

RSS Kutya
Legújabb háziállat.hu cikkek
Frissítve: 3 óra 46 perc

A kölyökkutyák kiképzését nem lehet elég korán kezdeni

2018, április 9 - 09:00
Még a legfiatalabb kölyökkutyák is megtanulhatják, hogy leüljenek, lefeküdjenek és odajöjjenek, amikor ezt kérik tőlük. A kutyakiképzést nem lehet elég korán elkezdeni! 
Kategóriák: Kutyás hírek

Kutyakiképzés nélkül nincs boldog eb

2018, április 6 - 10:30
A kiképzés elengedhetetlen a kutya szocializációjához: ahhoz, hogy biztonságban és jólétben tudjon élni az emberek világában. A Rex Alapítvány által szervezett Engedelmes Kutyák Napján, április 7-én megismerkedhetünk az engedelmességi képzés sokféle, színesebbnél színesebb módszerével és kiválaszthatjuk azt, ami kutyánknak és nekünk is a legtöbb örömet okozza.
Kategóriák: Kutyás hírek

Tavasz: emberre is veszélyes paraziták a láthatáron

2018, április 5 - 09:20
Kullancs, atka, férgek, bolha, szúnyogok... a legtöbb házi kedvenceinket veszélyeztető parazita az ember életét közvetlenül is megkeserítheti. Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője azt javasolja, hogy házi kedvenceink mellett egy - egy séta után érdemes magunkat is átvizsgálni.
Kategóriák: Kutyás hírek

A tojás beiktatása a kutya étrendjébe

2018, március 31 - 09:00
Szabad nyersen vagy jobb főve tojást adni a kutyának? A tojás olyan teljes értékű proteineket tartalmaz, amik előnyősen hatnak a kutyák szőrzetére, de a nyers tojás okozhat biotin elégtelenséget, a bőr gyulladását és szalmonella fertőzést. 
Kategóriák: Kutyás hírek

A kutya jutalmazása: a jóbol is megárt(hat) a sok?

2018, március 26 - 10:43
A jutalom-érzékenységről és a kutyák ezzel kapcsolatos viselkedéséről jelentettek meg cikket az ELTE Etológiai Tanszékének kutatói a Scientific Reports folyóiratban. A kutatás bebizonyította: számottevő különbségek figyelhetők meg az egyes egyedek között.
Kategóriák: Kutyás hírek

Hogyan szoktassuk a félős kutyát az autózáshoz?

2018, március 23 - 09:20
Nem minden négylábú számára felhőtlen kaland a kocsikázást. Sok kutya kimondottan nyugtalan, némely kutyák egyenesen pánikolnak az autókázás során. A félelem és az értetlenség remegést, hányást is okozhat kedvenceinknél. 
Kategóriák: Kutyás hírek

Hamarosan kezdődik a kullancsszezon

2018, március 12 - 11:45
A Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet főorvosa azt mondta: áprilistól novemberig tart a kullancsszezon, de mivel a nedves, meleg időszakot jobban szeretik az élősködők, a főszezon áprilistól júniusig tart.
Kategóriák: Kutyás hírek

Kirándulás kutyával biztonságosan

2018, március 8 - 15:00
A kutyával kirándulni kellemes kikapcsolódás, kedvenced garantáltan élvezni fogja. Tervezz meg mindent alaposan, és mindig légy résen, hogy kiküszöböld a kutyusra leselkedő veszélyeket! 
Kategóriák: Kutyás hírek

Kennelköhögés: ismét fertőz a kutyaközösségek réme

2018, február 27 - 11:20
Nemcsak az embereknél, de a négylábúaknál is beköszöntött a felső légúti fertőzések szezonja: a kennelköhögés egy rendkívül ragályos légcső- és hörgőgyulladás, amely jellemzően csoportban tartott, kutyatársaságot gyakran látogató kedvenceket érint.
Kategóriák: Kutyás hírek

Kutyagumi: a gazdi vagy az utcaseprő szedje?

2018, február 21 - 11:13
A kutya- és macskatartók nem veszik kellő komolysággal az állatuk által a közterületre mért szennyezés súlyosságát. Ki szedje össze helyettük?
Kategóriák: Kutyás hírek

Agytorna idős kutyáknak

2018, február 13 - 10:47
Az ELTE és a bécsi Állatorvosi Egyetem Messerli Kutatóintézet etológusai azt vizsgálták, hogyan segíthetnek az idős kutyákon a számítógépes játékok?
Kategóriák: Kutyás hírek

Válogatós vagy ínyenc a kutyád?

2018, február 7 - 13:00
Bár a magyar gazdik gondosan átnézik a csomagoláson található információkat, többségük mégis rosszul választ. A fontos fehérjék és a zsírok helyett többet foglalkozunk ugyanis az ízesítéssel és a gabonatartalommal, és a kényeztetést is gyakran túlzásba visszük.
Kategóriák: Kutyás hírek

Így óvjuk kiskedvencünket a kutyahidegben

2018, február 1 - 10:10
Kiskedvencnek és gazdinak egyaránt sok örömöt és vidám percet okozhat, ha télen is aktívan töltjük az időt. Most ugyan kényeztet az enyhébb idő, de jól tudjuk, hogy jön még kutyára dér.
Kategóriák: Kutyás hírek

Hogyan hat a változékony téli időjárás a kutyákra?

2018, január 29 - 14:30
Az utóbbi években egyre szeszélyesebb tél nem csak minket, hanem kedvenceinket is megviseli. Igyekszünk alkalmazkodni, de olykor mégis rossz döntést hozunk, ami akár az állat megbetegedéséhez is vezethet. A Rex Alapítvány munkatársai ezért összegyűjtötték azokat a leggyakoribb problémákat, amikkel a gazdik a szakemberekhez fordultak az év első hónapjában.
Kategóriák: Kutyás hírek

Cuki kistestű kutyafajták - Ismered őket?

2018, január 24 - 16:00
Személyiség és bűbáj, két olyan tulajdonság, amelyet a legtöbb ember a kisméretű kutyákkal társít. A szelektív tenyésztés segítségével sok olyan kutyafaj jött létre, amelynek különleges személyiségvonásai vonják magukra a figyelmet. 
Kategóriák: Kutyás hírek

Vérplazma injekció (PRP) már az állatgyógyászatban is

2018, január 12 - 11:10
A vérplazma injekció egy biológiai gyógymód, melynek  célja, hogy a szervezet saját, természetes védekező rendszerét stimulálja, azaz a beteg saját szervezetéből származó anyagokkal érünk el gyógyulást. Hagyományos gyulladáscsökkentőkkel ellentétben nincsenek mellékhatások, allergiás reakció, egyéb szövődmények.
Kategóriák: Kutyás hírek

Ha elveszett a kutyád, minden a gyorsaságodon múlik

2018, január 2 - 09:10
Többféle módon tűnhet el a kutya: leggyakrabban elszökik, eltéved, vagy elcsalják otthonról. A szökésre a kalandvágy vagy a párzási ösztön (a szukáknál a tüzelés, a kanoknál a közelben tüzelő szuka) szolgáltathat okot.
Kategóriák: Kutyás hírek