Házziálatok - kutya

RSS Kutya
Legújabb háziállat.hu cikkek
Frissítve: 41 perc 9 másodperc

Szamojéd, a legkedveltebb szánhúzó kutya

2019, december 14 - 07:20
A szamojéd elsőként vált ismertté mint szánhúzó kutya, már a XVIII. század végén. Eredeti gazdáik, a szamojédek - akikről nevüket is kapták - nomádok voltak. 
Kategóriák: Kutyás hírek

Töltött káposzta, bejgli - a karácsonyi menü ártalmas lehet kedvenceink számára

2019, december 12 - 17:22
A karácsonyi ünnepek idején sokan többet esznek, mint az év más időszakában. Fontos, hogy kedvenceiknek ilyenkor se adjunk bizonyos dolgokat, mert megbetegedhetnek.
Kategóriák: Kutyás hírek

Kutyaház téliesítése – a kutyahidegre fel kell készülni

2019, december 7 - 07:26
A rövidebb szőrű, szabadban tartott kutyák számára a hideg tél beköszönte előtt ki kell alakítani egy szélvédett, száraz kuckót.
Kategóriák: Kutyás hírek

Cuki havas kutyás képek!

2019, december 3 - 07:10
A cuki havas macskás képek után, jöjjenek a cuki havas kutyás fotók! A kutyák imádják a havat, ugrálnak, szaladgálnak, eszik és gyűrik. Persze csak addig, amíg a talppárnácskáik közé nem fagy a hó, akkor aztán iszkolnak befele melegedni.. :)
Kategóriák: Kutyás hírek

Hogyan gondozzuk télen a kutyánkat?

2019, december 2 - 16:20
A friss hó játszani hív minket és ebünket is, azonban az önfeledt mókázás után gondoskodjunk arról, hogy a fagyos időjárás minél kevésbé viselje meg kutyánkat.
Kategóriák: Kutyás hírek

A kutyának méreg lehet a csoki!

2019, november 29 - 07:28
Nemcsak elhízást, súlyos mérgezést is okozhat a csokoládé kakaótartalma a kutyáknál. Ezért találták ki a kutyacsokit, ami viszont meglepő ízű. 
Kategóriák: Kutyás hírek

Az 5 legkeresettebb kutyafajta

2019, november 27 - 22:38
Összehasonlítottuk mely kutyafajtákra kerestek legtöbben az elmúlt egy évben. A top 5-ben vannak kistestűek, és hatalmasok. Szerintetek melyik a legcukibb?
Kategóriák: Kutyás hírek

Ingyen agility edzés magyar kutyafajtáknak

2019, november 26 - 10:25
A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének Szövetsége támogatásával 2019 októberétől heti egy alkalommal ingyenes, fedettpályás agility edzés lehetőséget biztosítanak magyar kutyafajták részére. Részletek a cikkben.
Kategóriák: Kutyás hírek

Adventi kalendárium kutyáknak - kutyakeksz recepttel

2019, november 25 - 12:45
Ne hagyjuk ki a karácsonyi készülődésből kedvencünket sem! A karácsonyi ajándékeső előtt is meglephetjük szőrös barátunkat egy saját készítésű, ötletes adventi kalendáriummal. Ollót a kézbe, papírt elő és láss neki!
Kategóriák: Kutyás hírek

Hogyan nevezzük el a csivavánkat?

2019, november 22 - 10:29
A világ egyik legkisebb és talán egyik legcukibb kutyája, a csivava. De vajon milyen név illik ehhez az aprócska cukisághoz?
Kategóriák: Kutyás hírek

Cuki kutyafajta - a labradoodle

2019, november 19 - 10:41
A labradoodle talán az egyik legcukibb kutyafajta, hiszen olyan, mint egy plüssmackó. Egyértelműen kiakad tőlük a cukiságfaktor. Ezt a cuki kutyafajtát a labrador retriver és az uszkár keresztezésével tenyésztették ki.
Kategóriák: Kutyás hírek

Hogyan legyek falkavezér? - 1. rész

2019, november 16 - 08:40
Arról lesz szó, hogy mi az, amit a kutyánknál mindig be kell tartatni, hogy megértse, mi vagyunk a falkavezérek, és ő az utolsó a rangsorban. Videóval!
Kategóriák: Kutyás hírek

4 lépés, amivel csökkenthető a cukorbetegség kockázata

2019, november 14 - 13:56
A cukorbetegség 300 kutya vagy macska közül egyet érint. November a diabétesz hónapja ezért az állatorvosok és az egészségügyi szakértők a megelőzésre, felismerésre és kezelésre hívják fel a figyelmet.
Kategóriák: Kutyás hírek

Kutya-macska: hogyan fogyaszd le túlsúlyos kedvenced?

2019, november 13 - 06:00
A hízás elleni harc már nem csak két lábon folyik. Egyre több a túlsúlyos kutya és macska. Egy kis mozgással és a kalóriabevitel ellenőrzésével a folyamat megállítható. 
Kategóriák: Kutyás hírek

Hirtelen sántít a kutyád? Keresztszalag szakadás?

2019, november 12 - 07:31
Kutyák esetében térdszalag szakadásnál túlnyomó többségben a térdízületben lévő kettő keresztszalag közül az elülső sérül, károsodik, aminek következtében a kutyus egyből komoly fájdmat érez és sántítani kezd.
Kategóriák: Kutyás hírek

Idős kutyák fiatalon - ötletes alkalmazás az örökbefogadásnál

2019, november 11 - 13:31
A Vigyél Haza Alapítvány legújabb aktivitásában olyan idős kutyákat fiatalítanak meg, akik koruk miatt kifejezetten nehezen találnak otthonra, sokszor hosszú éveken vagy egy életen át kell várniuk. A figyelemfelkeltő videó elsődleges célja, hogy bemutassa, hogy az idős kutyák is voltak egyszer tündéri kölykök, és pont annyira szerethetők és ragaszkodók, mint fiatalabb társaik. A kampányhoz tartozó videót elsőként a Rakuten Viber csatornáján mutatják be, ahol további hasznos információk, többek között online nyílt nap is várja majd a tagokat.
Kategóriák: Kutyás hírek

Milyen betegség a babézia?

2019, november 7 - 19:04
Mi az a babézia? Hogyan ismerhető fel? Forduljunk-e orvoshoz vele? Hogyan előzzük meg - ezekre a kérdésekre kerestük a választ cikkünkben.
Kategóriák: Kutyás hírek

Sütőtök a kutyának

2019, október 31 - 22:18
Ha megmaradt a sütőtök a tökfaragás után, akkor nyugodtan kínáljuk meg vele kedvencünket! Általában nagyon szeretik és szívesen fogyasztják.
Kategóriák: Kutyás hírek

Ezért utálják a kutyák a Halloweent

2019, október 31 - 16:39
Biztos, hogy kutyánk ugyanolyan lelkesedéssel vesz részt a Halloweeni maskarabálban, mint mi? Az persze érthető, hogy a gazdi bevonná kedvencét a "mókába", de jó ötlet ez? Viccesnek vicces, de hogy a kutyus mennyire élvezi... nos...a pofijára van írva...
Kategóriák: Kutyás hírek

Jack Russell terrier mozgékony gazdiknak

2019, október 30 - 07:33
Az egyre népszerűbb Jack Russell terrier nem hiába talál egyre több családban otthonra: kedves, játékos, intelligens, nagyon aktív kutya, ám tudni kell, hogy személyisége és mozgásigénye rendkívüli. Nézzük, kiknek is ajánljuk ezt a különleges ebet!  
Kategóriák: Kutyás hírek