Házziálatok - kutya

RSS Kutya
Legújabb háziállat.hu cikkek
Frissítve: 4 óra 34 perc

Tartsd biztonságban kutyát a kerti grillezés alatt!

2017, július 20 - 09:37
Ha grillpartit rendezel, vagy csak egyszerűen tüzet gyújtasz és szeretnéd biztonságban tudni állataid, tartsd be az alábbi tanácsokat! 
Kategóriák: Kutyás hírek

Új izületvédő injekció kutyáknak

2017, július 12 - 12:00
Már kutyáknál is alkalmazható az őssejtekkel történő orvosi kezelés, amely egy teljesen új, innovatív, műtéti beavatkozást nem igénylő eljárás porckárosodás esetén.
Kategóriák: Kutyás hírek

Gyakorlatban is tesztelték a kutya nyakörveket

2017, július 10 - 07:30
A kutyáknak szánt kullancsirtó- és kullancsriasztó nyakörv-teszt második felvonásaként 14 termék hatóanyagának élettartamát ellenőrizte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) egy gyakorlati kísérlettel. A tartóssági teszt megnyugtató eredménnyel zárult: a hazánkban engedélyezett nyakörvek valóban hatásosak a gyártók által vállalt időszak végéig.
Kategóriák: Kutyás hírek

Viharfóbia és zajfóbia: hogyan készítsük fel kutyánk a következő viharra? 1. rész

2017, július 8 - 07:28
Kedvenceink vihartól, zivataroktól és annak zajától való fóbiás félelmének oka egyelőre ismeretlen számunkra. Ha jön a vihar, kutyáink fülüket-farkukat behúzva, nyüszítve bújnak a szőnyeg alá... hogyan készítsük fel a viharra? 
Kategóriák: Kutyás hírek

Felhőtlen nyár: kullancs és bolha nélkül

2017, július 3 - 11:10
Egy gazdinak kevés idegtépőbb dolga akad, mint egy-egy séta vagy kirándulás után tüzetesen, tetőtől-talpig átnézni kedvencét: hány kullancsot is szedett össze örömében. Persze ez csak akkor megy nyugodtan, ha a gazdi már túl van ugyanezen a procedúrán. 
Kategóriák: Kutyás hírek

Nyaralás a kutyával - tanácsok, illemszabályok

2017, június 29 - 08:00
Nagyvárosi luxushotelbe, tengerparti üdülőre vagy vidéki motelbe készülsz nyaralni de nem akarsz elszakadni kutyádtól? Nem is kell többé! 
Kategóriák: Kutyás hírek

Hogyan hűtsd le kimelegedett kutyádat?

2017, június 23 - 07:12
Végre itt a nyár és vele együtt a kánikula. Ilyenkor néhány dologra figyelnünk kell, különösen ha még kölyökkorban van kedvencünk. A hosszan tartó nagy melegben könnyen kaphatat hőgutát kedvencünk.
Kategóriák: Kutyás hírek

Egy új sport van születőben: HDR

2017, június 14 - 09:45
A pünkösdi hétvégén rendezték meg 775 nevezővel a nemzetközi viszonylatban is egyedülálló kutyás akadálypályás futóversenyt, a Hard Dog Race-t Base és Junior távon. A legfiatalabb kétlábú versenyző 9, a legidősebb 73 éves volt.
Kategóriák: Kutyás hírek

A tipikus nyári kutya-macska betegségek megelőzhetőek

2017, június 13 - 10:00
Sajnos minden évben találkozunk a rendelőnkben hőgutát vagy napszúrást elszenvedett állatokkal, akik nagyon rossz állapotban kerülnek hozzánk, és sokszor már nem tudunk rajtuk segíteni. A nyári, szezonális megbetegedések 90%-át meg lehet előzni, ezért fontosnak tartjuk, hogy írjunk a leggyakoribb megbetegedésekről és megelőzésének módjairól.
Kategóriák: Kutyás hírek

Balatoni térkép is készült a kutyabarátoknak

2017, május 30 - 09:20
Május 27-én ünnepélyes keretek között startolt el a balatoni kutyás strandszezon. A gazdi-négylábú közös fürdőzésen kívül azonban még rengeteg izgalmas programmal várják idén a magyar tengerhez kutyával érkezőket, egy újonnan megjelent ingyenes térkép segítségével pedig már a lehetőségek között is sokkal könnyebb eligazodni.
Kategóriák: Kutyás hírek

Felismered, hogy mikor, miért morog a kutyád?

2017, május 23 - 10:00
Magyar kutatók tanulmányozták, hogyan értékelik az emberek a kutyák játékos és agresszív morgásainak érzelmi töltetét - írta az MTI-nek küldött közleményében az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE).
Kategóriák: Kutyás hírek

Német dog, a négylábú főnemes

2017, május 18 - 10:00
A német dog (Deutsche Dogge vagy Great Dane) neve egyet jelent az erővel, büszkeséggel és méltósággal. A kutyavilág Apollónja kiváló őrkutya, ennek ellenére a házban, a családi tűzhely mellett érzi igazán jól magát. 
Kategóriák: Kutyás hírek

Elég kemény vagy? Jön a Hard Dog Race 2.0

2017, május 11 - 11:10
Bár a verseny nem egy könnyed teadélután, de a Base verseny 6 kilométer hosszúságú, 16 akadályos pályája korántsem teljesíthetetlen kihívás. Speciális képzettséget nem igényel sem kutyától, sem embertől.
Kategóriák: Kutyás hírek

A kutyák veszettség elleni kötelező védőoltásáról

2017, május 9 - 07:00
Aki eddig csodálkozott azon, hogy húszezer forintra is megbüntethetik a kutyák kötelezető veszettség elleni védőoltásának elmaradása miatt, az készüljön fel: a büntetés összegét megemelték. 
Kategóriák: Kutyás hírek

Miért eszi meg az állat az ürülékét?

2017, május 8 - 09:55
A kakievés (koprofágia) egy természetes viselkedés a kutyáknál, de undorító. Mindannyian nagyon jól tudjuk, hogy a kutyák híresek a komplex ízvilágukról.
Kategóriák: Kutyás hírek

A kutyák örökbefogadását népszerűsíti a Belvárosi kutyafesztivál

2017, május 3 - 11:40
Az idén 10 éves alapítvány várja azt a 800 családot is, akik az elmúlt évek során segítségükkel fogadtak örökbe kutyát, és azokat az állatbarátokat is, akik az Illatos útról választották kedvenceiket.
Kategóriák: Kutyás hírek

A miniatűr beagle a zsebedben is elfér?

2017, május 3 - 08:00
A miniatűr beagle, „design” kutyának is nevezik, pedig nem a közelmúltban tett szert hírnévre már VIII. Henrik királyi udvarában is házikedvenc volt.
Kategóriák: Kutyás hírek

Hobbi kutya szépségverseny is lesz az idei budapesti CACIB kutyakiállításon

2017, április 7 - 10:30
Nem csak a profikról fog szólni az idei Budapest Grand Prix nemzetközi kutyakiállítás. Amatőr, de lelkes kutya gazdik is próbára tehetik csinosnak vélt négylábúikat.
Kategóriák: Kutyás hírek