Házziálatok - kutya

RSS Kutya
Legújabb háziállat.hu cikkek
Frissítve: 14 óra 2 perc

Viharfóbia és zajfóbia: hogyan készítsük fel kutyánk a következő viharra? 2. rész

2018, augusztus 11 - 09:00
Kedvenceink vihartól, zivataroktól és annak zajától való fóbiás félelmének oka egyelőre ismeretlen számunkra. Ha jön a vihar, kutyáink fülüket-farkukat behúzva, nyüszítve bújnak a szőnyeg alá... de egy sikeres módszer segítségével érzéketlenné tehetjük a zajokra! 
Kategóriák: Kutyás hírek

A májbetegség gyors kiszűrésére alkalmas vérvizsgálatot fejlesztettek ki kutyáknak

2018, augusztus 9 - 08:16
A májbetegség korai jeleinek gyors kiszűrésére alkalmas vérvizsgálatot fejlesztettek ki kutyák számára az Edinburgh-i Egyetem szakemberei.
Kategóriák: Kutyás hírek

Kutya a tóban - nyári kutyaúsztatás

2018, augusztus 6 - 11:13
Sokan kérdezték a háziállat.hu csapatát a kutyaúsztatásról: szabad-e kutyát úsztatni, ihat-e a vízből, milyen módszerrel vehető rá, hogy beleugorjon. Utánajártunk. 
Kategóriák: Kutyás hírek

Soha ne hagyd a kutyádat forró autóban!

2018, július 23 - 11:06
A további halálesetek megelőzése érdekében önkéntes gazdik kampányoltak a Budaörsi Tesco Áruház parkolójában. A cél az volt, hogy felhívják az autós kutyatartók figyelmét arra, nyáron soha, semmilyen körülmények között nem szabad az autóban hagyni kedvencüket még néhány percre sem.
Kategóriák: Kutyás hírek

Így védhetjük meg kedvencünket a kullancsoktól

2018, július 12 - 10:33
Ha házikedvencünket is magunkkal visszük a természetbe, érdemes elővigyázatosnak lenni, ugyanis a kullancsok természetesen nemcsak az embereket szemelik ki maguknak mint potenciális lakókocsit, hanem az állatokat is. Dr. Mátray Árpád állatorvos, homeopata a megelőzés fontosságára hívja fel a figyelmet.
Kategóriák: Kutyás hírek

A kiskutyád tanul tőled!

2018, július 9 - 14:20
Az ELTE Etológia Tanszékén működő Családi Kutya Program kutatói kimutatták, hogy a 8 hetes kiskutyák képesek egy új feladat megoldását megtanulni az emberektől, és felnőtt fajtársaiktól egyaránt.
Kategóriák: Kutyás hírek

Elindult a nevezés a Hard Dog Race Junior szeptemberi versenyére

2018, július 3 - 11:55
A nagy sikerű Hard Dog Race versenysorozat szeptemberben lehetőséget biztosít a kisgazdiknak is egy nagyszerű kutyás megmérettetésre, élményre és mókázásra. Másodszorra kerül megrendezésre a Hard Dog Race Junior, mely a 8-14 éves kutyaszerető és sportos gyermekeknek nyújt egy igazán különleges élményt.
Kategóriák: Kutyás hírek

Tiszafüred nyitott a kutyások felé

2018, június 20 - 13:38
Egyedülálló kezdeményezéssel rukkolt elő Tiszafüred városa: az ország keleti régiójában elsőként jelölt ki kutyabarát fürdőhelyet. Az önkormányzat testületi döntése alapján a Mancsos pancsoló névre keresztelt terület 2018. májusától látogatható kutyával érkezőknek. 
Kategóriák: Kutyás hírek

Valóban féltékeny a kutya vagy csak emberi tulajdonságokkal ruházzuk fel?

2018, június 15 - 12:35
A féltékenység az embernél nagyon korán, már fél éves korban megjelenik, azonban azt nem tudjuk, hogy ez az érzelem csak az emberekre jellemző vagy az állatvilágban is elterjedt. Az ELTE Etológia Tanszék és az MTA-ELTE Összehasonlító Etológiai Kutatócsoport munkatársai ezt a kérdést vizsgálták spanyol vendégkutatók segítségével.
Kategóriák: Kutyás hírek

Kutyafürdetés: mikor, hogyan, mivel?

2018, június 12 - 10:30
Ha kutyánk jelenlétét már akkor megérezzük, még mielőtt elvakkantotta volna magát vagy egyáltalán bejött volna a szobába, biztosak lehetünk benne: eljött a fürdetés ideje. Sok gazdi ugyanannyira várja ezt a nagy eseményt, mint kedvence: azaz semennyire. Pedig nincs más választás: az elkerülhetetlent nem érdemes sokáig halogatni.
Kategóriák: Kutyás hírek

Miért jó, ha sétálok a kutyámmal?

2018, június 7 - 10:50
A rendszeres kutyasétáltatás jót tesz mind kedvencünknek mind saját magunknakbiztosítva az egészséges testmozgást, számos egyéb előnye is van és emellett sok örömet is okoz.
Kategóriák: Kutyás hírek

Új hazai kutatás: a túlsúlyos kutya és ember között hasonlóságot találtak

2018, június 6 - 11:12
Az elhízott kutyák viselkedése hasonlóságot mutat a túlsúlyos emberek egyes személyiségjegyeivel. Ezt állapították meg az ELTE Etológia Tanszék és a Padovai Egyetem kutatói, akiknek közös publikációja június 6-án jelent meg a Royal Society Open Science folyóiratban.
Kategóriák: Kutyás hírek

Kutyameleg van? Irány a kutyastrand!

2018, június 3 - 11:10
Tavaly nyáron nagy port kavart, és felkapott téma lett, hogy a kutyások hol strandolhatnak együtt kedvenceikkel, hivatalosan hol engedhetik őket a vízbe. Eddig saját környékükön keresetek olyan félreeső partszakaszt, ahol nem zavar senkit ha a kutya ott úszik, vagy megrázza vizes bundáját.
Kategóriák: Kutyás hírek

Kullancsveszély: javul a gazdik tájékozottsága, de sok a tévhit

2018, május 26 - 08:00
Minden ötödik brit szerint a kullancsok kizárólag az állatokra veszélyesek, holott ezek az élősködők az emberek egészségét is nagyban veszélyeztethetik – derült ki az MSD Animal Health kutatásából.
Kategóriák: Kutyás hírek

Állatbarát megoldások a kertekben

2018, május 22 - 13:00
Állatira jó dolog, ha a házikedvenc biztonságosan játszhat a kertben. Mit tehetünk, hogy ez így legyen?
Kategóriák: Kutyás hírek

2030-ra teljesen megszűnhet a veszettség

2018, május 15 - 13:31
Még mindig hatalmas veszélyt jelent saját és kisállataink egészségére számos oltással megelőzhető betegség: a halálos kimenetelű veszettség például a világ népességének felét fenyegeti.
Kategóriák: Kutyás hírek

Korszerű állatgyógyászati daganatterápia a deutériummegvonás elvén

2018, május 10 - 10:00
A Vetera-DDW-25 állatgyógyászati készítmény minden eddiginél hatékonyabb és egyben kíméletesebb eszközt kínál a kisállatok daganatos betegségeinek a kezelésére.
Kategóriák: Kutyás hírek

Szobatisztaságra a kiskutyát is nevelni kell

2018, május 3 - 13:00
A kiskutyák is olyanok, mint a kisbabák, nem tudják, hova kell "kimenni", hacsak mi meg nem tanítjuk nekik. Megmutatjuk, hogyan neveld szobatisztaságra a kiskutyád!
Kategóriák: Kutyás hírek

Kelet-Magyarország első kutyabarát fürdője nyílik májustól Tiszafüreden

2018, május 1 - 14:00
Május elsején szabadtéri kutyabarát fürdőt nyílik Tiszafüreden, a Morotva Kerékpáros Pihenőpark előtti területen, az ottani holtág szabadstrandi részén. Ez lesz az első ilyen jellegű szolgáltatás az ország keleti részében - közölte a város polgármestere az MTI-vel.
Kategóriák: Kutyás hírek