Házziálatok - kutya

RSS Kutya
Legújabb háziállat.hu cikkek
Frissítve: 2 óra 23 perc

A kutyám kergeti az autókat, macskákat, bicikliseket...

2019, augusztus 22 - 15:00
A különféle eszközök, vagy élőlények kergetése nagyjából két okra vezethető vissza. Egyrészt a mozgó dolgok kergetése, a kutyákban ösztönös, amely a zsákmány elkapását és megszerzését segítette abban az időben, amikor a kutyák még vadásztak.
Kategóriák: Kutyás hírek

Tévhit, hogy csirke a leggyakoribb táplálék eredetű allergén a kutyáknál

2019, augusztus 21 - 08:20
Az egyik leggyakoribb tévhit a gazdik körében, hogy a tápellergia leggyakoribb formája a csirkeallergia és hogy ez felel a kedvencük problémáiért.
Kategóriák: Kutyás hírek

Tűzijáték-fóbia kutyáknál - Mire figyeljünk aug. 20-án?

2019, augusztus 20 - 08:00
A tűzijátékok miatt az egyes ünnepek - mint az augusztus 20-a vagy a szilveszter - a kutyák számára elviselhetetlen éjszakákká váltak. Egy bizonyos mértékig a félelem hátterében öröklődő, genetikus okok állnak, de negatív tapasztalati okok is felelősek érte.
Kategóriák: Kutyás hírek

Túl kemény kutyajáték és rágcsa fogtöréshez vezethet

2019, augusztus 15 - 10:55
Az elmúlt években számos független kisállat fogorvos adott ki figyelmeztetést a kemény kutyajátékok és a fogtörések növekvő számának összefüggése miatt, ezért egyre többen sürgették a probléma átfogó, tudományos vizsgálatát. A Pennsylvaniai Egyetem friss kutatása szerint a kemény tárgyak rágása veszélyt jelenthet a kutyák fogazatára, és könnyen fogtöréseket okozhat.
Kategóriák: Kutyás hírek

Mit kell tudni a fogkövességről?

2019, augusztus 7 - 13:31
A fogkövesség nagyobb egészségügyi probléma, mint gondolnánk, a legjobb elkerülni. Nagyjából fél évente ellenőriztessük állatorvossal a kutyánk fogait. De mit tehetünk ha már fennáll a probléma? Forduljunk állatorvoshoz?
Kategóriák: Kutyás hírek

Az alvó kutyák agya úgy működik, mint a miénk

2019, augusztus 6 - 12:44
Az alvó kutyák agyának működése hasonlít az emberéhez, ennek feltérképezése fontos lépés ahhoz, hogy az emberi agy öregedési folyamataira következtethessenek a kutatók - írja közleményében az ELTE.
Kategóriák: Kutyás hírek

Megválasztották a legszebb és a leghosszabb tacskót

2019, augusztus 6 - 12:10
Több mint 110 tacskó, illetve tacskó keverék gyűlt össze 2019. augusztus 4-én a szabolcsi találkozón. Olyan sztárok is jelen voltak, mint Kalán, a celEb. Az Erdei Tornapályán összegyűlt földszintes ebek és gazdáik színes programokon vehettek részt, a legszebbek pedig az élmények mellett értékes ajándékcsomagokkal tértek haza.
Kategóriák: Kutyás hírek

A vemhes szuka fészeképítésbe kezd egy-két nappal a fialás előtt

2019, augusztus 4 - 17:22
A vemhes szuka az ellés előtt félreeső, meleg, biztonságos helyet keres, ahol világra hozhatja kölykeit. Ezt a folyamatot nevezzük fészeképítésnek. A kiválasztott helyet kibéleli, ezért előfordulhat, hogy otthonunkban eltűnik egy-egy puha takaró vagy más használati tárgy. 
Kategóriák: Kutyás hírek

Újra találkoznak a szabolcsi tacskók és tacskósok

2019, augusztus 1 - 13:05
Második alkalommal rendezik meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tacskó Találkozót. A nyíregyházi Erdei Tornapályán versenyek, kutyás bemutatók, hasznos tanácsok és örökbe fogadható ebek is várják az érdeklődőket. Az ingyenes találkozón minden kutyabarát megtalálhatja a neki tetsző programot 2019. augusztus 4-én vasárnap 11-17 óra között.
Kategóriák: Kutyás hírek

Gofree, hazánk első glutén-jelző segítőkutyája

2019, július 26 - 15:25
Gofree, a NEO Segítőkutya Egyesület egyik legifjabb tanulója az első gluténjelző segítőkutya lesz Magyarországon. Gofree a képzés befejezésével egy 10 éves cöliákiás kislány, Emma mellett kezdi majd meg munkáját.
Kategóriák: Kutyás hírek

Bichon bolognese, a kis fehér szőrgombóc

2019, július 19 - 12:47
A bichon bolognese nagyon népszerű kutyafajta, hiszen apró termete miatt egy kis lakásban is jól érzi magát, szőre nem hullik, allergiások is tarthatják. Nagyon barátságos, így kisgyermek mellé is ajánlott, jól kijön a többi állattal is.
Kategóriák: Kutyás hírek

Parvo járvány Dél-Pesten

2019, július 18 - 13:20
A XX. kerületi Tölgyesi Állatorvosi Rendelőben a héten 3 parvos kutya is járt, és a rendelő közleménye szerint Dél-Pest több kerületében jelezték számukra a kollégák, hogy járvány közeli helyzet van. De mi is az a parvo? Kell e félni tőle? Mit tehet a gazdi?
Kategóriák: Kutyás hírek

Hogyan nyaraljunk kutyával?

2019, július 17 - 10:03
A kutyák a legtöbb helyen családtagnak számítanak, akiktől nem szívesen válunk meg a nyaralások alkalmával sem, akár még külföldi úticél esetén sem. Az alábbiakban összeszedtük mire figyeljünk, mit kell magunkkal vinni, hogy gondtalan legyen a kutyánkkal való nyaralás.
Kategóriák: Kutyás hírek

Mit kell tudni a Cane Corso kutyafajtáról?

2019, július 11 - 13:42
Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Cane Corso. De mit kell tudni erről a kutyafajtáról? Hogyan tanítsuk és milyen nevet adjunk neki? Hogyan mozgasuk le ezt a hatalmasra növő ebet? Alkalmas-e kisgyermek mellé? Most ezekre a kérdésekre adunk választ!
Kategóriák: Kutyás hírek

Cane Corso: aktív és intelligens örző-védő kutya

2019, július 9 - 16:00
Cane corso: intelligens, aktív és kiegyensúlyozott, páratlan örző-védő kutya. Gazdájával szemben fogékony és gyengéd, az idegenek jobb, ha nem kezdenek ki vele.
Kategóriák: Kutyás hírek

Pécs mellett, Hirden is strandolhatnak a kutyák

2019, július 9 - 14:54
Minden nap délelőtt 10 és 19 óra között fürdőzhetnek a kutyusok a Hirdi Strandon. Már nem csak a környékről, hanem a fővárosból, Szegedről és Zalaegerszegről is jönnek a vendégek.
Kategóriák: Kutyás hírek

Megint visszahív egy kutyáknak való terméket a Fressnapf

2019, július 9 - 14:35
Még egy hete sincs, hogy arról írtunk szalmonellával fertőzőtt jutalomfalatot hív vissza a Fressnapf. Most a MultiFit native borjú nyelőcsővel van gond.
Kategóriák: Kutyás hírek

Szalmonella szennyezettség miatt hívnak vissza egy kutyáknak való jutalomfalatot

2019, július 5 - 15:00
Ezúttal egy kutyáknak való jutalomfalatot hívnak vissza, méghozzá szalmonella szennyezettség miatt.
Kategóriák: Kutyás hírek

Minden, amit a border collie kutyafajtáról tudni érdemes

2019, július 3 - 14:34
Azt már sokan tudják, hogy a Border Collie az egyik legokosabb kutyafajta a világon. Erdetileg azért tenyésztették, hogy a zord teleken őrizze a nyájat, mostanában sokan használják sport, kiállítási és hobby célra is. Milyen színekben létezik? Milyen nevet adjunk neki? Mennyire való a lakásba? Hogyan tudjuk lemozgatni? Most mindenre megpróbálunk választ adni!
Kategóriák: Kutyás hírek

Nagy veszélyt jelentenek a szúnyogok kutyáinkra

2019, június 28 - 15:13
A szúnyogszezon mindig komoly kihívást jelent a felelős kutyatartóknak, hiszen a szúnyogok csípése által terjedő szívférgesség már nálunk is szedi áldozatait. Most különösen fontos a megelőzés, hiszen a késő tavaszi és kora nyári csapadékos időjárás miatt ellepték a szúnyogok az országot! Ha nyaralunk, vagy csak kirándulunk kedvencünkkel, a pihenés mellett a veszélyekre és a szúnyogcsípésekre is érdemes odafigyelnünk.
Kategóriák: Kutyás hírek