Házziálatok - kutya

RSS Kutya
Legújabb háziállat.hu cikkek
Frissítve: 3 óra 36 perc

Egészséges 2019 kutyával: négy mancs a több relaxációért és mozgásért

2019, február 21 - 10:40
Egy nemzetközi kutatás megerősítette, hogy az érzelmi kötődés a háziállatok és gazdáik között javítja az egészséget és jólétet.
Kategóriák: Kutyás hírek

Hogyan bánjunk egy túlzottan aktív kutyával?

2019, február 19 - 10:35
Egyes kutyák látszólag mániákusan aktívak, egy percre sem képesek lelassítani. Most megtudhatod, hogyan tarthatod kordában élénk barátodat. 
Kategóriák: Kutyás hírek

Kutyaugatás: nem is gondolnád, hogy kiket idegesít a legjobban!

2019, február 18 - 11:30
Miért leszünk többnyire idegesek, ha kutyaugatást, főként pedig: a szomszéd kutyájának ugatását halljuk? Vannak-e olyan emberek, akiket az átlagosnál jobban zavar, amikor ugatást hallanak?
Kategóriák: Kutyás hírek

Kullancsok: gyakran ismételt vagy különleges kérdések

2019, február 15 - 12:20
Tavasszal a napközben kellemes tartományba emelkedő hőmérséklet ideális környezetet teremt a kullancsok számára. Szerkesztőségünkbe jelentős számban érkeznek a kérdések a vérszívó élősködőkről, így a válaszokat témák szerint, több pontban összetömörítve ezen az oldalon is megjelentetjük. 
Kategóriák: Kutyás hírek

Többszáz állatfajra jelentenek súlyos fenyegetést a kóbor kutyák

2019, február 13 - 14:40
Világszerte csaknem 200 fajra, köztük néhány súlyosan veszélyeztetett állatra jelentenek komoly fenyegetést a vadon élő, a rendszeresen szabadon kószáló és a kóbor kutyák - figyelmeztetnek a kutatók.
Kategóriák: Kutyás hírek

Elektromos nyakörv kutyáknak - Szakértői tanácsok, a megfelelő kiképző nyakörv kiválasztásához

2019, február 6 - 12:15
Az elektromos nyakörvek támogatják és felgyorsítják a kutya képzését. A modern módszer sikeresen alkalmazható mind hagyományos, mind szakmai kutyaképzés során. Mi alapján kell kiválasztani a legmegfelelőbb elektromos kiképző nyakörvet és hogyan kell helyesen használni?
Kategóriák: Kutyás hírek

Kutyaepilepszia: alapvető tudnivalók

2019, február 5 - 08:20
A kutyák epilepsziás megbetegedése a kisállat gyógyászatban egyre gyakrabban diagnosztizált idegrendszeri betegség. Lényege: az agyvelő szürkeállományának idegsejt összeköttetés rendszerében, az ingerületi és gátló folyamatok egyensúlyának a felborulása.
Kategóriák: Kutyás hírek

Hogy szüntessük meg a kutya kutyaszagát?

2019, január 28 - 12:38
Fürdetéssel és a bunda ápolásával sokat javíthatunk a kutyaszagon. A Háziállat Magazin egyik szakértője tanácsot ad a fürdetés és ápolás szükségességéről, módjairól.
Kategóriák: Kutyás hírek

A kutya 11 ezer éve társ a vadászatnál

2019, január 21 - 11:11
Mintegy 11 ezer 500 évvel ezelőtt kezdett el a kutya az ember mellett élni a mai Jordánia északkeleti részén, a kutyákat feltehetően vadászatra is használták - idézte az Eurekalert.com dán és brit tudósok friss kutatását.
Kategóriák: Kutyás hírek

Kutyás sportokkal is találkozhatunk a hétvégi téli sportágválasztón

2019, január 17 - 13:40
Szuper érzés lehet együtt versenyezni: kutya és gazda, örök barátságok alakulhatnak ki így. A Téli Sportágválasztón közelebbről is megismerkedhetünk a hazánkban is egyre népszerűbb télen is űzhető kutyás sportokkal.
Kategóriák: Kutyás hírek

A patkányirtó a kutyára is veszélyes méreg!

2019, január 17 - 09:00
Az egyik kisállatklinika vezetője egy igen gyakori probléma kapcsán mesélte el a következő esetet: "Egy páciensünk egy este hozta be hozzánk keverék kiskutyáját, Bubut... 
Kategóriák: Kutyás hírek

Nyírfacukor (xilit) mérgezés kutyáknál: akár egy rágó is ölhet!

2019, január 16 - 12:47
Miért van az, hogy a kutyákat megöli a xilit (nyirfacukor), az embereket meg nem?
Kategóriák: Kutyás hírek

Csináld magad kutyakozmetika

2019, január 16 - 11:30
A rendszeres otthoni kutyaápolásnak nemcsak higiéniai jelentősége van: az egyben erősíti, meghittebbé teszi a kutya-gazdi kapcsolatot. A külső rendszeres ápolásával "karban tartjuk" a lelket is, a simogatás és gondoskodás terápiás, stresszoldó hatása a folyamat pozitív velejárója.
Kategóriák: Kutyás hírek

Hogyan neveljük, tanítsuk a kiskutyát? - 3 fontos szakasz

2019, január 15 - 12:00
Mikor kezdjük el a kölyökkutya nevelését? Ha mód van rá, akkor a születésétől! És bár élvezetes dolog, azért nagy felelősség is egy kölyök tanítása, nevelése. Ezért fontos tudni, hogy mire figyeljünk oda, és mit kell feltétlenül megtennünk, ha kiskutya kerül a házhoz. 
Kategóriák: Kutyás hírek

Hasnyálmirigy-gyulladás kutyáknál

2019, január 12 - 11:00
A kutyák esetében kialakuló hasnyálmirigy-gyulladás gyakran a túlsúly, a túletetés következménye. Ha a kutya valamilyen krónikus betegségben szenved, fokozottan elővigyázatosnak kell lenni.
Kategóriák: Kutyás hírek

Bizonyított: az elhízott kutyák rövidebb életűek

2019, január 9 - 11:45
Rövidebb ideig élnek az elhízott kutyák, mint normális testsúlyú társaik egy brit kutatás szerint.
Kategóriák: Kutyás hírek

A kutyák farkaskarma odafigyelést igényel

2019, január 7 - 11:21
Sok kutyatulajdonos érdeklődik állatorvosnál a kutyájuk farkaskarmának eltávolításával kapcsolataban. A legtöbb esetben előnyös a karom eltávolítása és mielőtt ilyen döntést hoznának, a tulajdonosoknak több tényezőt is figyelembe kell venniük. 
Kategóriák: Kutyás hírek

Hogyan bánjunk a vinnyogó kutyával?

2018, december 30 - 12:15
A kutya által kiadott hangok eredeti funkciója meglehetősen egyértelmű - a morgással figyelmeztet, az ugatással felkiált, a vonyítást távolsági kommunikációra használja, de mi a célja a vinnyogással?
Kategóriák: Kutyás hírek

Tippek és tanácsok félős négylábúaknak szilveszter napjára

2018, december 29 - 15:40
A szilveszter a féktelen szórakozás, az öröm éjszakája! De vajon mindenkinek? Sok állattartó rettegve várja az év utolsó napját, mert kedvence számára az maga a rémálom. Dr. Mátray Árpád állatorvos minden négylábú páciensének szeretné megkönnyíteni ezt az időszakot, most pedig mindenkinek elárulja, hogyan vészeljük át a leghangosabb estét egy érzékeny kiskedvenccel.
Kategóriák: Kutyás hírek

A német juhászkutya rendszeres ápolást kíván

2018, december 18 - 09:00
Ha van egy német juhászkutyád, akkor tudhatod, hogy a legfontosabb dolog amit szerető gazdiként tehetsz, hogy tisztán tartsd a kutyusodat. Mi ebben is segítünk neked. 
Kategóriák: Kutyás hírek