Házziálatok - kutya

RSS Kutya
Legújabb háziállat.hu cikkek
Frissítve: 4 óra 45 perc

Tévhitek a csivaváról

2019, október 18 - 11:43
A csivava a legkisebb termetű kutyafajta, nyomban utána a yorkie kutya következik. Megnyerő, bájos, szeretetteljes természetének és természetes finnyásságának köszönhetően népszerű társa lehet az embernek; legfőképpen a városi környezetben örvend nagy népszerűségnek. 
Kategóriák: Kutyás hírek

Ha a kiskutya füle lekonyul, hogyan állítsuk fel?

2019, október 14 - 13:07
A fülporc fiatal kutyáknál még erősödhet. Ahhoz, hogy ismét felálljon a kiskutya füle ajánlatos megfelelő Ca/P kiegészítőket adagolni... 
Kategóriák: Kutyás hírek

Magyar pásztorkutyák világtalálkozója Komáromban

2019, október 7 - 17:58
A komáromi nemzetközi kutyakiállításon megalakult a Magyar Pásztorkutyák Világszövetsége, amely az öt magyar pásztorkutya fajta népszerűsítését tűzte ki célul.
Kategóriák: Kutyás hírek

Kutyajátékok - válassz okosan!

2019, október 7 - 11:16
Több okból kifolyólag is fontos dolog játékokkal ellátni a kiskutyát. Ha kölyökkutyád van, a játék oktató jellegű és elengedhetetlen. Addig is lefoglalod, és nem rombol a lakásban. 
Kategóriák: Kutyás hírek

Milyen név illik egy francia bulldoghoz?

2019, október 1 - 14:01
Manapság az egyik legdivatosabb kutyafajta, a francia bulldog. Ha te is ilyen kiskutyát szeretnél, most adunk néhány ötletet a névválasztáshoz!
Kategóriák: Kutyás hírek

Az egyik leggyakoribb viszketéssel járó betegség, a rüh

2019, szeptember 30 - 14:47
A kutyáknál talán a rühesség az egyik legelterjedtebb fertőző eredetű, viszketéssel járó betegség. Hogyan kezelhető a rüh? - erről szól a Lőrinci Állatorvosi Rendelő cikke.
Kategóriák: Kutyás hírek

Törpe német pinscher, a dobermann legkisebb testvére

2019, szeptember 30 - 08:00
A törpe német pinscher a dobermann legkisebb "testvére", annak tökéletesen kicsinyített mása. A kutya nemcsak külsejében, de természetében is nagyon hasonlít a nagyobb rokonra, nem egy kis öleb. 
Kategóriák: Kutyás hírek

Szeptember 28. a veszettség elleni küzdelem világnapja

2019, szeptember 27 - 15:38
Az elmúlt száz évben jelentősen sikerült visszaszorítani a megbetegedések számát, évente még mindig 59 000 emberi áldozatot követel a kór, így továbbra is globális problémát jelent. Habár a kiemelten érintett területek elsősorban az afrikai és ázsiai térségben találhatók, világszerte elengedhetetlen, hogy a gazdik megtegyék a szükséges megelőző lépéseket a veszettséget okozó vírus terjedésével szemben.
Kategóriák: Kutyás hírek

A 10 legerősebb kutya a világon

2019, szeptember 26 - 08:00
Ismered a 10 legerősebb kutyafajtát a világon? A felét biztos jól eltalálod, de mutatunk újakat is!
Kategóriák: Kutyás hírek

Túlsúlyos gazdi, túlsúlyos kutya

2019, szeptember 23 - 12:08
Gyakoribb a túlsúlyos kutya a kövér gazdiknál, mint a normál testsúlyú kutyatulajdonosoknál - derítette ki a Koppenhágai Egyetem állatorvosainak kutatása.
Kategóriák: Kutyás hírek

Egerbe érkezik a Hard Dog Race

2019, szeptember 17 - 14:26
A tavaszi rekordszámú versenyzőt megmozgató Base futam után október 12-én Egerbe érkezik a Hard Dog Race, a kutyás akadályfutó verseny, mely 2016-os indulása óta töretlen népszerűségnek örvend, átlépve az országhatárt ma már Csehországban, Németországban és Lengyelországban is rendeznek HDR futamokat az aktív gazdik és kutyák legnagyobb örömére.
Kategóriák: Kutyás hírek

A kuvasz a kulturális örökségünk része

2019, szeptember 16 - 17:04
A kuvasz egy igazi kincs, egy örökség, amelyet őseinktől kaptunk - jelentette ki Nagy István agrárminiszter szombaton Tápiószentmártonban, a Nemzetközi Kuvasz Tenyésztési Konferencián.
Kategóriák: Kutyás hírek

Magyarországon nincs jele a Norvégiában megjelent betegségnek

2019, szeptember 13 - 12:45
A Nébih azt javasolja a gazdáknak, hogy kutyájuk egészségének megóvása érdekében, kerüljék a Norvégiában megrendezésre kerülő kutyakiállításokat.
Kategóriák: Kutyás hírek

Kutyafajták, amiknek nem hullik a szőre

2019, szeptember 12 - 18:07
Az allergiásoknak sem kell lemondaniuk a kutyatartásról, mert már léteznek hipoallergén kutyafajták, amelyeknek nem hullik a szőre.
Kategóriák: Kutyás hírek

Rejtélyes betegség öli meg a kutyákat Norvégiában

2019, szeptember 11 - 14:02
Több tucat áldozata van Norvégiában egy rejtélyes betegségnek. Egyelőre nem tudni mi okozza a hányással, hasmenéssel járó halálos betegséget - számol be róla a CNN. A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége arra figyelmeztet, hogy senki ne utazzon kutyájával Norvégiába vagy a környező országokba.
Kategóriák: Kutyás hírek

Magyar vizsla-emlékérmét bocsát ki a jegybank

2019, szeptember 9 - 12:18
Emlékérmét bocsát ki Magyar vizsla megnevezéssel a Magyar Nemzeti Bank az Országos Vadásznap alkalmából, valamint új, a magyar pásztor- és vadászkutyafajtákat bemutató sorozatot indít.    
Kategóriák: Kutyás hírek

Kistestű kutyák gyakori problémája a térdkalács ficam

2019, szeptember 9 - 12:05
Az udvarban egy kistestű kutya szaladgál labdát kergetve. Egyszer csak fájdalmasan csaholni kezd és kicsiket lépve, maga után húzva bal hátsó lábát. Másodpercek múlva három lábon kezd el bicegni. 
Kategóriák: Kutyás hírek

Mire kell figyelni, ha megműtik kedvencünket

2019, szeptember 5 - 15:04
A Délpesti Állatgyógyásztai Központban rengeteg műtét végeznek naponta, összefoglalták mire kell figyelniük a gazdiknak a műtét előtt és után.
Kategóriák: Kutyás hírek

Fűtés a kutyának? Avagy a kinti kutyáknak kell-e fűthető kutyaház?

2019, szeptember 5 - 13:06
A kint tartott kutyák gazdáiban sokszor felmerül a kérdés, hogy szükséges-e a kutyaház fűtése? Egyesek szerint nem, mert minek, mások pedig elgondolkoznak, hogy talán mégis kellene, hiszen szegény állat… Az igazság, mint sok esetben, valahol félúton van.
Kategóriák: Kutyás hírek

Ehet a kutya szőlőt?

2019, szeptember 5 - 08:00
Ha a kutya szereti a szőlőt, az még nem baj. Probléma csak akkor lesz mindebből, ha érzékeny is rá. A szőlő és mazsola ugyanis mérgező lehet: ebre válogatja, mennyire.
Kategóriák: Kutyás hírek