Házziálatok - kutya

RSS Kutya
Legújabb háziállat.hu cikkek
Frissítve: 4 óra 39 perc

Se lát, se hall: az öreg kutyák viselkedése megváltozik?

2018, október 12 - 10:28
Az életkor előrehaladtával az agyi öregedés mellett egyre több kutyánál lépnek fel érzékelési problémák is, rosszabbul látnak, hallanak. Ez önmagában is okozhat olyan tüneteket, ami hasonlít az időskori demenciához.
Kategóriák: Kutyás hírek

Hogyan neveljünk boldog és egészséges háziállatokat?

2018, október 4 - 12:50
A legtöbb háziállat tulajdonos boldognak és egészségesnek akarja látni háziállatát. Miközben a legjobb gondozás mellett is történhetnek balesetek és megbetegedések, de van néhány dolog amit megtehetünk a háziállatunk boldogságáért és egészséges életéért. Íme néhány tipp. 
Kategóriák: Kutyás hírek

Hogyan ápoljuk ősszel kedvenceinket? Szőr, bunda, karom

2018, szeptember 20 - 11:40
Dr. Fodor Kinga állatorvost kérdeztük, hogy otthoni környezetben miként tudjuk kedvenceik bundáját megtisztítani, és a lakást minél inkább állatszőr-mentesen tartani.
Kategóriák: Kutyás hírek

Kutyatulajdonosok figyelem: őszi veszélyek

2018, szeptember 17 - 14:00
Négylábú kedvenceik is megérzik az új évszak beköszöntét, és lehullott falevelek vonzó célpontot jelentenek egy kis játékhoz. De az erdőben, mezőn, még a városi parkokban is vigyázni kell: a kullancsok ősszel megint támadnak.
Kategóriák: Kutyás hírek

Kutyaévekben számolva: öreg kutya is lehet boldog kutya

2018, szeptember 11 - 09:54
Az ELTE Szenior Családi Kutya Program legújabb kutatása az életkor és az egészségi állapot kapcsolatát vizsgálta kutyákon, figyelembe véve a kutya és a gazda számos egyéb tulajdonságát is.
Kategóriák: Kutyás hírek

Miért rángatja a kutya a pórázt, és hogyan szoktassuk le róla?

2018, szeptember 5 - 11:00
Amint elérkezik a séta ideje, a kutya már az ajtóban topog és csahol, szájába kapja a pórázt, alig várja, hogy elinduljatok. Kiviharzik az ajtón, húz, rángat és tépi a pórázt, hiába próbálunk megálljt parancsolni neki és értésére adni, hogy ezt a fajta viselkedést a gazdi nem kimondottan kedveli. 
Kategóriák: Kutyás hírek

Milyen gyümölcsöket adhatunk a kutyának?

2018, szeptember 1 - 09:40
Sok olyan gyümölcs létezik, ami a kutya szervezetére nézve is egészséges, de vannak olyanok is, amik károsak. Lássuk, mi közül válogathatunk! 
Kategóriák: Kutyás hírek

Melyik a legjobb család- és gyerekbarát kutyafajták?

2018, augusztus 27 - 17:00
Amikor azt kérdezik, melyik a legjobb kutyafajta a gyermek számára, nem lehet egyértelműen ezt egy jó vagy rossz válasszal lerendezni.
Kategóriák: Kutyás hírek

3 millió gazdás kutya él Magyarországon

2018, augusztus 22 - 14:20
Európai Uniós viszonylatban is bátran kijelenthetjük, hogy élen járunk a háztartásokban élő kutyák számát tekintve. Ma Magyarországon az emberek 36 százaléka lakik kutyás háztartásban, és a jó hír, hogy nagyon szeretjük is őket: a magyarok 87 százaléka elvárja egy felelős gazditól, hogy családtagként tekintsen a kutyájára – derült ki a Cofidis országos reprezentatív kutatásából, melyet a Kutyaszemmel elnevezésű új társadalmi felelősségvállalási programjának megalapozásához készített.
Kategóriák: Kutyás hírek

Álláskereső kutyusok várják a figyelmet

2018, augusztus 17 - 13:41
Meguntuk az unalmas, kennelben töltött hétköznapokat és nagyon vágyunk rá, hogy végre találjunk egy kedves főnököt vagy egy jó csapatot, meg egy kényelmes irodát, ahol teszünk-veszünk, jókedvre derítünk, és ahol szeretnek bennünket.
Kategóriák: Kutyás hírek

Viharfóbia és zajfóbia: hogyan készítsük fel kutyánk a következő viharra? 2. rész

2018, augusztus 11 - 09:00
Kedvenceink vihartól, zivataroktól és annak zajától való fóbiás félelmének oka egyelőre ismeretlen számunkra. Ha jön a vihar, kutyáink fülüket-farkukat behúzva, nyüszítve bújnak a szőnyeg alá... de egy sikeres módszer segítségével érzéketlenné tehetjük a zajokra! 
Kategóriák: Kutyás hírek

A májbetegség gyors kiszűrésére alkalmas vérvizsgálatot fejlesztettek ki kutyáknak

2018, augusztus 9 - 08:16
A májbetegség korai jeleinek gyors kiszűrésére alkalmas vérvizsgálatot fejlesztettek ki kutyák számára az Edinburgh-i Egyetem szakemberei.
Kategóriák: Kutyás hírek

Kutya a tóban - nyári kutyaúsztatás

2018, augusztus 6 - 11:13
Sokan kérdezték a háziállat.hu csapatát a kutyaúsztatásról: szabad-e kutyát úsztatni, ihat-e a vízből, milyen módszerrel vehető rá, hogy beleugorjon. Utánajártunk. 
Kategóriák: Kutyás hírek

Soha ne hagyd a kutyádat forró autóban!

2018, július 23 - 11:06
A további halálesetek megelőzése érdekében önkéntes gazdik kampányoltak a Budaörsi Tesco Áruház parkolójában. A cél az volt, hogy felhívják az autós kutyatartók figyelmét arra, nyáron soha, semmilyen körülmények között nem szabad az autóban hagyni kedvencüket még néhány percre sem.
Kategóriák: Kutyás hírek

Így védhetjük meg kedvencünket a kullancsoktól

2018, július 12 - 10:33
Ha házikedvencünket is magunkkal visszük a természetbe, érdemes elővigyázatosnak lenni, ugyanis a kullancsok természetesen nemcsak az embereket szemelik ki maguknak mint potenciális lakókocsit, hanem az állatokat is. Dr. Mátray Árpád állatorvos, homeopata a megelőzés fontosságára hívja fel a figyelmet.
Kategóriák: Kutyás hírek

A kiskutyád tanul tőled!

2018, július 9 - 14:20
Az ELTE Etológia Tanszékén működő Családi Kutya Program kutatói kimutatták, hogy a 8 hetes kiskutyák képesek egy új feladat megoldását megtanulni az emberektől, és felnőtt fajtársaiktól egyaránt.
Kategóriák: Kutyás hírek

Elindult a nevezés a Hard Dog Race Junior szeptemberi versenyére

2018, július 3 - 11:55
A nagy sikerű Hard Dog Race versenysorozat szeptemberben lehetőséget biztosít a kisgazdiknak is egy nagyszerű kutyás megmérettetésre, élményre és mókázásra. Másodszorra kerül megrendezésre a Hard Dog Race Junior, mely a 8-14 éves kutyaszerető és sportos gyermekeknek nyújt egy igazán különleges élményt.
Kategóriák: Kutyás hírek