Hírolvasó

A kutya féltékeny lehet az új kisbabára

Házziálatok - kutya - 2017, szeptember 16 - 09:02
Sűrűn előfordul, hogy mikor kisbaba születik a családba akkor a kutyánk a háttérbe szorul. Ebben a helyzetben házi kedvencünk ilyen-olyan praktikákkal megpróbálja felhívni magára a figyelmünket. 
Kategóriák: Kutyás hírek

Mudi világtalálkozó helyszíne volt Nyíregyháza

Házziálatok - kutya - 2017, szeptember 11 - 11:43
Az egyik legritkább és legkevésbé ismert magyar pásztorkutya-fajtát, a mudit mutatjatták be a nagyközönségnek az első alkalommal megrendezett Mudi Világtalálkozón a nyíregyházi Sóstói Múzeumfaluban.
Kategóriák: Kutyás hírek

Ugrál a kutyád? Segítünk leszoktatni a puszilkodásról!

Házziálatok - kutya - 2017, augusztus 30 - 11:30
És ha már ugrál, hogyan tudom erről leszoktatni? Adunk néhány kutyanevelési tanácsot.
Kategóriák: Kutyás hírek

A Hard Dog Race Lengyelországban lép először nemzetközi porondra

Házziálatok - kutya - 2017, augusztus 22 - 18:48
Szeptember 23-án Lengyelországban rendezik meg az első külföldi HDR futamot. A Hard Dog Race Base Lengyelország 6 kilométer hosszú 16 akadályos pályája a belépő szintet jelenti a kutyás akadályfutások világába. 
Kategóriák: Kutyás hírek

Rex Alapítvány felhívása: kutyamentes augusztus 20-i tűzijátékot!

Házziálatok - kutya - 2017, augusztus 17 - 13:32
A Rex Kutyaotthon Alapítvány arra kér mindenkit, aki augusztus 20-án szeretné a tűzijátékot élőben megtekinteni, hogy négylábú társát semmi esetre se vigye magával!
Kategóriák: Kutyás hírek

Hogyan kezeljük az agresszív, eledelét féltő kutyát?

Házziálatok - kutya - 2017, augusztus 9 - 07:34
Ahhoz, hogy megértsd a kutyáknál előforduló agressziót, azt is meg kell értened, mi váltja ki az agresszív viselkedését. A kutyák ösztönszerű táplálék féltésének gyökere a farkasfalkákban előforduló viselkedéshez vezethető vissza.
Kategóriák: Kutyás hírek

Ne hagyj az autóban! Matrica-kampányt indít a NÉBIH

Házziálatok - kutya - 2017, augusztus 3 - 07:56
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) és a Vigyél Haza Alapítvány matrica-kampányt indított, hogy felhívja az emberek figyelmét, a nagy hőségben különösen fontos odafigyelni védtelen szeretteinkre. A bevásárlóközpontok, áruházak bejáratainál kihelyezett figyelemfelkeltő matricák remélhetőleg időben emlékeztetik az autóval érkezőket, hogy ne hagyják gyermekeiket és házi kedvenceiket a tűző napon percek alatt felforrósodó autóban. A kampányhoz eddig öt áruházlánc csatalakozott, de a NÉBIH várja további vendéglátó-, valamint kereskedelmi helyek jelentkezését is, akik a matricák kihelyezésével támogatnák a kezdeményezést.
Kategóriák: Kutyás hírek

10 ötlet, hogyan legyenek kutya és gyerek barátok

Házziálatok - kutya - 2017, július 28 - 11:00
Gyermekvárás alatt rengeteg kérdésünk merül fel, vajon tényleg összehangolható a gyermeknevelés és a kutyatartás? Bizonytalan vagy? Olvass tovább!
Kategóriák: Kutyás hírek

Külön odafigyelést igényelnek az öregedő kutyák

Házziálatok - kutya - 2017, július 28 - 09:46
Egészségesebbé és aktívabbá teheted kutyád idősebb éveit négy egyszerű, de hatékony stratégia által. Tedd meg most ezeket a lépéseket, hogy segíts elhárítani a kutya időskori problémáit! 
Kategóriák: Kutyás hírek

Tartsd biztonságban kutyát a kerti grillezés alatt!

Házziálatok - kutya - 2017, július 20 - 09:37
Ha grillpartit rendezel, vagy csak egyszerűen tüzet gyújtasz és szeretnéd biztonságban tudni állataid, tartsd be az alábbi tanácsokat! 
Kategóriák: Kutyás hírek

Új izületvédő injekció kutyáknak

Házziálatok - kutya - 2017, július 12 - 12:00
Már kutyáknál is alkalmazható az őssejtekkel történő orvosi kezelés, amely egy teljesen új, innovatív, műtéti beavatkozást nem igénylő eljárás porckárosodás esetén.
Kategóriák: Kutyás hírek

Gyakorlatban is tesztelték a kutya nyakörveket

Házziálatok - kutya - 2017, július 10 - 07:30
A kutyáknak szánt kullancsirtó- és kullancsriasztó nyakörv-teszt második felvonásaként 14 termék hatóanyagának élettartamát ellenőrizte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) egy gyakorlati kísérlettel. A tartóssági teszt megnyugtató eredménnyel zárult: a hazánkban engedélyezett nyakörvek valóban hatásosak a gyártók által vállalt időszak végéig.
Kategóriák: Kutyás hírek

Viharfóbia és zajfóbia: hogyan készítsük fel kutyánk a következő viharra? 1. rész

Házziálatok - kutya - 2017, július 8 - 07:28
Kedvenceink vihartól, zivataroktól és annak zajától való fóbiás félelmének oka egyelőre ismeretlen számunkra. Ha jön a vihar, kutyáink fülüket-farkukat behúzva, nyüszítve bújnak a szőnyeg alá... hogyan készítsük fel a viharra? 
Kategóriák: Kutyás hírek

Felhőtlen nyár: kullancs és bolha nélkül

Házziálatok - kutya - 2017, július 3 - 11:10
Egy gazdinak kevés idegtépőbb dolga akad, mint egy-egy séta vagy kirándulás után tüzetesen, tetőtől-talpig átnézni kedvencét: hány kullancsot is szedett össze örömében. Persze ez csak akkor megy nyugodtan, ha a gazdi már túl van ugyanezen a procedúrán. 
Kategóriák: Kutyás hírek

Nyaralás a kutyával - tanácsok, illemszabályok

Házziálatok - kutya - 2017, június 29 - 08:00
Nagyvárosi luxushotelbe, tengerparti üdülőre vagy vidéki motelbe készülsz nyaralni de nem akarsz elszakadni kutyádtól? Nem is kell többé! 
Kategóriák: Kutyás hírek

Hogyan hűtsd le kimelegedett kutyádat?

Házziálatok - kutya - 2017, június 23 - 07:12
Végre itt a nyár és vele együtt a kánikula. Ilyenkor néhány dologra figyelnünk kell, különösen ha még kölyökkorban van kedvencünk. A hosszan tartó nagy melegben könnyen kaphatat hőgutát kedvencünk.
Kategóriák: Kutyás hírek

Egy új sport van születőben: HDR

Házziálatok - kutya - 2017, június 14 - 09:45
A pünkösdi hétvégén rendezték meg 775 nevezővel a nemzetközi viszonylatban is egyedülálló kutyás akadálypályás futóversenyt, a Hard Dog Race-t Base és Junior távon. A legfiatalabb kétlábú versenyző 9, a legidősebb 73 éves volt.
Kategóriák: Kutyás hírek

A tipikus nyári kutya-macska betegségek megelőzhetőek

Házziálatok - kutya - 2017, június 13 - 10:00
Sajnos minden évben találkozunk a rendelőnkben hőgutát vagy napszúrást elszenvedett állatokkal, akik nagyon rossz állapotban kerülnek hozzánk, és sokszor már nem tudunk rajtuk segíteni. A nyári, szezonális megbetegedések 90%-át meg lehet előzni, ezért fontosnak tartjuk, hogy írjunk a leggyakoribb megbetegedésekről és megelőzésének módjairól.
Kategóriák: Kutyás hírek