Hírolvasó

10+1 tévhit a kutyák ivartalanításáról

Házziálatok - kutya - 2020, február 21 - 11:30
Gyakorta találkozunk tévhitekkel az ivartalanítás témája kapcsán. Egyik legelterjedtebb, hogy a szukát egyszer meg kell elletni. Semmiféle gyakorlati tapasztalat ezt nem támasztja alá. Az sem igaz, hogy feltétlenül meg kell várni az első tüzelést, ami ugyan valóban kívánatos lenne, ám nem kell ragaszkodnunk hozzá. Mindenképp fontos tudnivaló, hogy a már vemhes állatot is lehet ivartalanítani!
Kategóriák: Kutyás hírek

Hogyan szoktassuk le házilag kutyánkat az ugatásról?

Házziálatok - kutya - 2020, február 17 - 16:46
Az ugatásnál nagyon fontos rájönnünk, hogy mi okozza. Nem mindegy, hogy kutyánk otthon ugat, vagy séta közben stb. Néhány tipp hogyan szoktassuk le erről a rossz szokásról, mellyel idegesíthetjük a szomszédot, vagy a többi kutyást, vagy a járókelőket.
Kategóriák: Kutyás hírek

Meddig él a weimari vizsla?

Házziálatok - kutya - 2020, február 13 - 16:33
A weimari vizsla nagyon intelligens, aktív kutyafajta. A fajta jellemzője szőrének egyedülálló színe. De vajon meddig él?
Kategóriák: Kutyás hírek

A kutya lenne a legjobb időjós?

Házziálatok - kutya - 2020, február 11 - 11:36
Felhők gyülekeznek az egyébként napos időben. Azon tűnődsz, hogy vajon a meteorológus előrejelzése bekövetkezik-e. A kutya már tudja, és jelzi is.
Kategóriák: Kutyás hírek

Meddig él egy csivava?

Házziálatok - kutya - 2020, február 5 - 13:15
A csivava az egyik legkisebb kutyafajta a világon, nagy népszerűségnek örvend apró termete miatt. De vajon meddig él?
Kategóriák: Kutyás hírek

Ivartalanítási akció februárban és márciusban Dél-Pesten

Házziálatok - kutya - 2020, január 31 - 14:38
2020 februárban, és márciusban 20 százalékos ivartalanítási kedvezmény cicák, kutyák számára egyaránt a Délpesti Állatgyógyászati Központban.
Kategóriák: Kutyás hírek

Tippek - hogyan teheted kutyás téli vakációdat zökkenőmentessé

Házziálatok - kutya - 2020, január 24 - 14:59
Tettél már nagyobb utazást négylábú barátoddal, vagy ez lesz az első alkalom, amikor a blökit magaddal viszed, és egyelőre fogalmad sincs, mire számíts? Nem is beszélve arról, hogy tél van és hideg! Hogyan kell ilyenkor megtervezni egy autóutat? Mit kell figyelembe venni, ha netán repülni készültök? Semmi pánik: elmondjuk, hogyan teheted kutyás téli vakációdat zökkenőmentessé.
Kategóriák: Kutyás hírek

Oltási felhívás Lyme kór ellen - így védheted meg kutyádat!

Házziálatok - kutya - 2020, január 23 - 10:05
A Lyme kór idült, többéves lefolyású betegség, lappangási ideje több hónap, melyet a kutyák a kullancsoktól kaphatnak el.
Kategóriák: Kutyás hírek

Téli kutyaápolás: biztonságos kutyaséta hóban-fagyban

Házziálatok - kutya - 2020, január 21 - 11:25
A hideg (fagy), a hó, a latyak, a sózás alkalmazása csúszásmentesítéshez mind-mind tartogatnak veszélyforrásokat az állatokra nézve is. Természetesen elsősorban a kutyáknak, hiszen őket még rossz időben is ki kell vinni, meg kell sétáltatni.
Kategóriák: Kutyás hírek

Népszerű a kutyagazdiképző tanfolyam Bécsben

Házziálatok - kutya - 2020, január 20 - 12:50
A bécsi kutyásoknak 2019 júliusa óta kötelező részt venni azon a négyórás tanfolyamon, amelynek elvégzésével képzett gazdivá válhatnak. Tavaly több mint ezer kutyatartó vett részt az oktatáson.
Kategóriák: Kutyás hírek

Legjobb kutyanevek bichon havanese kutyánknak

Házziálatok - kutya - 2020, január 16 - 17:04
A bichon havanese Kubából származó kistestű kutya, puha világos bundával, vidám jellemmel. De hogyan nevezzük el ezt a cuki szőrpamacsot?
Kategóriák: Kutyás hírek

Miért rágja és nyalja mancsait a kutyám?

Házziálatok - kutya - 2020, január 14 - 12:24
Csodálkozol, hogy miért nyalja és rágja mancsait a kutyád? Gyakran figyelhető meg ez a viselkedés az ebeknél allergiás reakciók esetében, különösen ételallergiánál.
Kategóriák: Kutyás hírek

Mielőtt örökbefogadnál egy kutyát

Házziálatok - kutya - 2020, január 8 - 07:30
A család és a kutya boldogsága érdekében nagyon fontos egy olyan háziállat kiválasztása, mely megfelel igényeidnek és otthonod adottságainak egyaránt. Íme néhány kérdés, amelyet érdemes föltenned magadnak, mielőtt befogadnád az új családtagot. 
Kategóriák: Kutyás hírek

15 lakásban tartható kutyafajta

Házziálatok - kutya - 2020, január 6 - 16:51
Megoszlik a vélemény a kutyások között, hogy lakásban vagy kertben tartható-e "jól" egy kutya. Vannak olyan kutyák, amik inkább lakásba valóak. Melyek ezek?
Kategóriák: Kutyás hírek

Mi az a kutya akrobatika?

Házziálatok - kutya - 2020, január 3 - 16:07
A dog dancing táncművészi elemekkel átszőtt professzionális kutyatrükkök egyvelege, lényege, hogy a kutya és felvezetője látványos elemekkel átszőtt gyakorlatokat mutat be zenére.
Kategóriák: Kutyás hírek

Mit tegyünk, ha a kutya sétáltat minket?

Házziálatok - kutya - 2019, december 28 - 09:28
A leggyakrabban előforduló viselkedési probléma a fiatal kölyökkutyáknál, hogy pórázra kötve szeretik maguk után húzni gazdáikat. Ezt a problémát sokkal könnyebb megelőzni, mint később megváltoztatni a már kialakult szokást. Több módszer is van arra, hogy megtanítsuk kölyökkutyáinknak, hogyan kell pórázra kötve rendesen menetelni.
Kategóriák: Kutyás hírek

A kutya karácsonyfáját! Előzzük meg a bajt!

Házziálatok - kutya - 2019, december 19 - 16:20
A karácsonyi készülődéskor ne feledkezzünk meg a körülöttünk sündörgő négylábúakról sem! Hiszen egy óvatlan pillanatban a kutyus farka a mécses lángjától tüzet foghat. Nem is beszélve a "Külsőleg!" használatos karácsonyfadíszek gyomorbántalmakat okozó hatásáról...
Kategóriák: Kutyás hírek

A karácsonyi stressz a háziállatokon is meglátszik!

Házziálatok - kutya - 2019, december 17 - 11:47
Az ünnepre hangolódás rengeteg extra feladattal és sokszor idegeskedéssel jár, még a házi kedvencek is nyugtalanabbak ilyenkor. Így készítsd fel kedvencedet a hektikus ünnepi időszakra.
Kategóriák: Kutyás hírek

Szamojéd, a legkedveltebb szánhúzó kutya

Házziálatok - kutya - 2019, december 14 - 07:20
A szamojéd elsőként vált ismertté mint szánhúzó kutya, már a XVIII. század végén. Eredeti gazdáik, a szamojédek - akikről nevüket is kapták - nomádok voltak. 
Kategóriák: Kutyás hírek

Töltött káposzta, bejgli - a karácsonyi menü ártalmas lehet kedvenceink számára

Házziálatok - kutya - 2019, december 12 - 17:22
A karácsonyi ünnepek idején sokan többet esznek, mint az év más időszakában. Fontos, hogy kedvenceiknek ilyenkor se adjunk bizonyos dolgokat, mert megbetegedhetnek.
Kategóriák: Kutyás hírek