Hírolvasó

Vérplazma injekció (PRP) már az állatgyógyászatban is

Házziálatok - kutya - 2018, január 12 - 11:10
A vérplazma injekció egy biológiai gyógymód, melynek  célja, hogy a szervezet saját, természetes védekező rendszerét stimulálja, azaz a beteg saját szervezetéből származó anyagokkal érünk el gyógyulást. Hagyományos gyulladáscsökkentőkkel ellentétben nincsenek mellékhatások, allergiás reakció, egyéb szövődmények.
Kategóriák: Kutyás hírek

Ha elveszett a kutyád, minden a gyorsaságodon múlik

Házziálatok - kutya - 2018, január 2 - 09:10
Többféle módon tűnhet el a kutya: leggyakrabban elszökik, eltéved, vagy elcsalják otthonról. A szökésre a kalandvágy vagy a párzási ösztön (a szukáknál a tüzelés, a kanoknál a közelben tüzelő szuka) szolgáltathat okot.
Kategóriák: Kutyás hírek

Minden századik kutya diabéteszben szenved

Házziálatok - kutya - 2017, december 18 - 09:00
A kutya- és macskatulajdonosok több mint fele nincs tisztában azzal, hogy a kisállatok is szenvedhetnek cukorbetegségben, pedig a súlyos rendellenesség egyre gyakrabban alakul ki háziállatoknál is: minden századik kutyát érint a diabétesz, macskáknál pedig a tíz leggyakoribb megbetegedés közé tartozik.
Kategóriák: Kutyás hírek

Karácsonykor a kutyák is énekelnek! Videó

Házziálatok - kutya - 2017, december 14 - 12:00
Ki mondta, hogy a kutyák nem tudnak énekelni? Még kórusban is összehangoltan éneklik a karácsonyi dalokat. Hallgasd csak!
Kategóriák: Kutyás hírek

Négylábú szeretetfutár: örökbefogadás az ünnepek alatt

Házziálatok - kutya - 2017, december 11 - 12:45
Az ünnepek közeledtével az érzelmek nagyobb szerephez jutnak a mindennapjainkban, és ilyenkor több menhelyi állat talál gazdára. Az idén 25 éves jubileumát ünneplő Rex Kutyaotthon Alapítvány „Négylábú szeretetfutár” kezdeményezésének célja, hogy megfontolt döntést hozzunk ebben az érzelmileg felfokozott helyzetben is.
Kategóriák: Kutyás hírek

Két új méreg- és tetemkereső kutya szolgálatra kész!

Házziálatok - kutya - 2017, december 8 - 08:00
Két új méreg- és tetemkereső kutya állt szolgálatba a madármérgezések visszaszorítása érdekében a Kiskunsági Nemzeti Parkban.
Kategóriák: Kutyás hírek

Már hétévesek és remekül vannak a világ első klónkutyájának klónjai

Házziálatok - kutya - 2017, november 28 - 15:15
Immár hétévesek és remek egészségnek örvendenek a világ első klónkutyájának, a néhai Snuppynak életben maradt klónjai - derült ki a Szöuli Nemzeti Egyetem, a Michigani Állami Egyetem és az Illinoisi Egyetem kutatóinak közös tanulmányából, amelyben a szakemberek részletesen beszámolnak a kutyák fejlődéséről.
Kategóriák: Kutyás hírek

Vég nélküli parazitaszezon: a klímaváltozáshoz is képesek alkalmazkodni az élősködők

Házziálatok - kutya - 2017, november 24 - 11:20
A klímaváltozás és a paraziták kiváló alkalmazkodóképességének köszönhetően a hagyományos értelemben vett parazitaszezon kezd eltűnni, és a téli időszakban sem csökken az élősködők száma. Éppen ezért fontos, hogy a négylábú kedvenceket egész évben védjük a külső paraziták ellen.
Kategóriák: Kutyás hírek

Hogyan készítsünk kutyánknak gyorsan és könnyedén jutalomfalatokat?

Házziálatok - kutya - 2017, november 18 - 10:25
Ezeket a jutalomfalatokat könnyű és olcsó elkészíteni, egészséges csemegeként szolgálnak és mindig boldoggá teheted velük legjobb barátodat. A recept lényege az, hogy ne használjunk tartósítókat vagy vegyi anyagokat. Hogy minél egészségesebbek legyenek, ügyeljünk arra, hogy megfelelő hozzávalókat használjunk! 
Kategóriák: Kutyás hírek

Ők lettek 2017 legjobb kutyabarát szolgáltatói

Házziálatok - kutya - 2017, november 17 - 15:00
11 kategóriában 124 pályázat közül 34 díj került átadásra az Év Kutyabarát Helye 2017 pályázatán 2017-ben, negyedik alkalommal írta ki a Kutyabarát.hu és partnerei az Év Kutyabarát Helye pályázatot, ahol idén rekordszámú nevezés érkezett.
Kategóriák: Kutyás hírek

Eladó fajtatiszta kiskutyát keresel? Nem mindegy, hogy hol!

Házziálatok - kutya - 2017, november 7 - 10:18
Eldöntötted, fajtatiszta kiskutyával fog bővülni a család. Úgy érzed célegyenesben vagy, de hidd el nekem most jön a neheze... Segítségül összehasonlítottuk a legnépszerűbb kutya hirdetési oldalakat.
Kategóriák: Kutyás hírek

2017-es téli kutyadivat

Házziálatok - kutya - 2017, november 4 - 17:00
Megtaláltuk az idei év 6 legdivatosabb téli kutyakabátkát a neten. Nézd át az idei téli szezon legmenőbb darabjait!
Kategóriák: Kutyás hírek

Minden kezdő kutyatartónak jól jönne a kutyaóvoda

Házziálatok - kutya - 2017, október 26 - 11:15
Miből tanul a kutya? Játékos tanulás, tippek és trükkök? Mindez együtt. A kutyaovi célja sokszor csak annyi, hogy a gazdik a mindennapokban jobban, könnyebben együtt tudjanak élni a kutyájukkal.
Kategóriák: Kutyás hírek

Kunyerál a kutyád? Segítünk leszoktatni!

Házziálatok - kutya - 2017, október 10 - 09:00
A pitizés a kutya legidegesítőbb szokása. Áll a vendég előtt, kinézi a szájából a sütit, a cipőjére csorgatja a nyálát. Biztosan nem kap enni, szegényke. Segítünk leszoktatni kutyádat a kunyerálásról! 
Kategóriák: Kutyás hírek