Hírolvasó

Felismered, hogy mikor, miért morog a kutyád?

Házziálatok - kutya - 2017, május 23 - 10:00
Magyar kutatók tanulmányozták, hogyan értékelik az emberek a kutyák játékos és agresszív morgásainak érzelmi töltetét - írta az MTI-nek küldött közleményében az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE).
Kategóriák: Kutyás hírek

Német dog, a négylábú főnemes

Házziálatok - kutya - 2017, május 18 - 10:00
A német dog (Deutsche Dogge vagy Great Dane) neve egyet jelent az erővel, büszkeséggel és méltósággal. A kutyavilág Apollónja kiváló őrkutya, ennek ellenére a házban, a családi tűzhely mellett érzi igazán jól magát. 
Kategóriák: Kutyás hírek

Elég kemény vagy? Jön a Hard Dog Race 2.0

Házziálatok - kutya - 2017, május 11 - 11:10
Bár a verseny nem egy könnyed teadélután, de a Base verseny 6 kilométer hosszúságú, 16 akadályos pályája korántsem teljesíthetetlen kihívás. Speciális képzettséget nem igényel sem kutyától, sem embertől.
Kategóriák: Kutyás hírek

A kutyák veszettség elleni kötelező védőoltásáról

Házziálatok - kutya - 2017, május 9 - 07:00
Aki eddig csodálkozott azon, hogy húszezer forintra is megbüntethetik a kutyák kötelezető veszettség elleni védőoltásának elmaradása miatt, az készüljön fel: a büntetés összegét megemelték. 
Kategóriák: Kutyás hírek

Miért eszi meg az állat az ürülékét?

Házziálatok - kutya - 2017, május 8 - 09:55
A kakievés (koprofágia) egy természetes viselkedés a kutyáknál, de undorító. Mindannyian nagyon jól tudjuk, hogy a kutyák híresek a komplex ízvilágukról.
Kategóriák: Kutyás hírek

A kutyák örökbefogadását népszerűsíti a Belvárosi kutyafesztivál

Házziálatok - kutya - 2017, május 3 - 11:40
Az idén 10 éves alapítvány várja azt a 800 családot is, akik az elmúlt évek során segítségükkel fogadtak örökbe kutyát, és azokat az állatbarátokat is, akik az Illatos útról választották kedvenceiket.
Kategóriák: Kutyás hírek

A miniatűr beagle a zsebedben is elfér?

Házziálatok - kutya - 2017, május 3 - 08:00
A miniatűr beagle, „design” kutyának is nevezik, pedig nem a közelmúltban tett szert hírnévre már VIII. Henrik királyi udvarában is házikedvenc volt.
Kategóriák: Kutyás hírek

Hobbi kutya szépségverseny is lesz az idei budapesti CACIB kutyakiállításon

Házziálatok - kutya - 2017, április 7 - 10:30
Nem csak a profikról fog szólni az idei Budapest Grand Prix nemzetközi kutyakiállítás. Amatőr, de lelkes kutya gazdik is próbára tehetik csinosnak vélt négylábúikat.
Kategóriák: Kutyás hírek

Top 10 Terrier kutyafajták

Házziálatok - kutya - 2017, március 27 - 11:51
A terrier csoport azokat a kis méretű, de életrevaló terrierfajtákat foglalja magába, amelyeket Nagy-Britaniában tenyésztettek ki olyan üregekben lakó vadállatok vadászatára, mint a borz, a róka, a vidra, a nyúl és a patkány.
Kategóriák: Kutyás hírek

Kutyák elfoglalt embereknek

Házziálatok - kutya - 2017, március 13 - 11:00
Sokan zsúfolt életmódjukra hivatkozva nem tartanak kutyát, ami alapvetően helyes, de nem árt tudni, hogy nem minden kutya igényli az állandó szórakoztatást. 
Kategóriák: Kutyás hírek

Kocogás a kutyával - etikett

Házziálatok - kutya - 2017, március 6 - 11:50
A kutyával való kocogás veszélyes lehet, ha bizonyos szabályokat és etiketteket nem követsz. Másrészt a kutyát hozzá kell szoktatni a közlekedési szabályokhoz, még mielőtt elkezdenéd a szaladásos programot vele, mert ez jobb edzőpartnerré teszi.
Kategóriák: Kutyás hírek

A kutyák és az emberek tanulás utáni alvása hasonló

Házziálatok - kutya - 2017, március 6 - 11:49
A kutyák alvás alatti agytevékenységét vizsgálva egy magyar tudóscsoport kimutatta, hogy a tanulás jelentősen befolyásolja az azt követő alvás alatt a kutyák agytevékenységét.
Kategóriák: Kutyás hírek

Kutya és sör - fogadd örökbe, egy rekesz sör jár hozzá!

Házziálatok - kutya - 2017, február 24 - 14:10
A Mad Scientist kisüzemi sörfőzde a Noé Állatotthon Alapítvány négylábú lakóinak végleges, szerető otthonra találását támogajta egy rekesz sör felajánlásával az örökbefogadóknak.
Kategóriák: Kutyás hírek

Tavasszal hirtelen támad a kullancs - megelőzés és kezelés

Házziálatok - kutya - 2017, február 20 - 10:00
A hirtelen ébredező tavasz a kullancsok szaporodását is gyorsítja. Mielőtt erdőn-mezőn kirándulnánk, érdemes informálódni a kullancs által okozott betegségekről. Hogyan előzzük meg, és hogyan kezeljük a kutyák és macskák kullancscsípését? 
Kategóriák: Kutyás hírek

Hamis állatgyógyszer forgalmazása miatt tett feljelentést a NÉBIH

Házziálatok - kutya - 2017, február 15 - 11:40
Hamis állatgyógyszer forgalmazásáról értesült a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A „Neostomosan koncentrátum A.U.V.” szer kutyák külső élősködők elleni kezelésére szolgál. A hamisítványok elsősorban a keleti országrészben (Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben) érhetők el.
Kategóriák: Kutyás hírek

Hirtelen sántít a kutyád? Keresztszalag szakadás?

Házziálatok - kutya - 2017, február 13 - 11:31
Kutyák esetében térdszalag szakadásnál túlnyomó többségben a térdízületben lévő kettő keresztszalag közül az elülső sérül, károsodik, aminek következtében a kutyus egyből komoly fájdmat érez és sántítani kezd.
Kategóriák: Kutyás hírek