Hírolvasó

Valóban csak egy szúnyogcsípés?

Házziálatok - kutya - 2019, május 21 - 10:00
A szúnyogszezon kezdete mindig komoly kihívást jelent a kutyatartóknak, hiszen a hazánkban mindössze néhány éve ismert, szúnyogcsípés által terjedő szívférgesség már itthon is szedi áldozatait. A Bayer Hungária Kft. felismerte a megelőzés és a védekezés fontosságát.
Kategóriák: Kutyás hírek

A kutyák tavaszi szőrápolása: nyírjam vagy ne nyírjam?

Házziálatok - kutya - 2019, május 20 - 12:20
Az általános ok, amiért a gazdi lenyíratja a kutyája szőrét, az az, hogy melege van, de nem mindegy, hogy mennyire! A túl rövidre vágott szőrrel inkább kárt okozunk, mint segítünk!
Kategóriák: Kutyás hírek

Te jól eteted a kutyádat? Új tápcsalád a piacon

Házziálatok - kutya - 2019, május 17 - 10:40
Sokak számára a házi kedvencük családtagnak számít, így ugyanúgy ügyelnek kutyájuk egészségére, mint a sajátjukéra. Az egészség megőrzése pedig a táplálkozással kezdődik.
Kategóriák: Kutyás hírek

A szívférgesség mellett egy újabb kór is fenyegeti a kutyákat

Házziálatok - kutya - 2019, május 14 - 10:45
Hazánkban egyre elterjedtebb a szívférgesség, a kutyákat veszélyezetető, szúnyog által terjesztett kór. Emellett megjelent egy másik betegség is, amelyet a lepkeszúnyog terjeszt, és amely már az embert is fenyegeti.
Kategóriák: Kutyás hírek

A kutya allergia jelei és tünetei - vegyük komolyan!

Házziálatok - kutya - 2019, május 10 - 14:16
Kutyája allergiában szenved? Marley, egy springer spániel, mindig nyalogatta és harapdálta a lábát. Gazdája, Lin, nem tudta mitévő legyen, de azt tudta, hogy 3 éves kutyája lassan az őrületbe kergeti.
Kategóriák: Kutyás hírek

Ausztrál juhászkutya, az Aussie igazából hollywoodi sztár

Házziálatok - kutya - 2019, május 10 - 08:00
Az ausztrál juhászkutya nevével ellentétben valójában az Egyesült Államok nyugati feléről származik. Munkakutyának is kiváló, de ha valaki egy kedves, ragaszkodó kutyára vágyik, a fajta akkor is kiváló választás. 
Kategóriák: Kutyás hírek

Kutyasampon-teszt: egyes termékek használata kockázatos

Házziálatok - kutya - 2019, május 9 - 11:00
24 kutyasampont ellenőriztek a legújabb Szupermenta teszten a Nébih munkatársai, melyből kiederült, hogy itt is elővigyázatosnak kell lennünk és ha tehetjük, kerüljük a hazánkban nem engedélyezett, interneten rendelt termékek használatát.
Kategóriák: Kutyás hírek

Előzzük meg a kutya szívférgességét! Mutatjuk, hogyan!

Házziálatok - kutya - 2019, május 7 - 08:28
A szívférgesség a kutyák életét fenyegető megbetegedés, amelynek során súlyos panaszok léphetnek fel, és halállal is végződhet. Tippeket adunk a halálos betegség elkerülésére!
Kategóriák: Kutyás hírek

5 biztonsági tipp, ha a kutyusod strandra akarod vinni

Házziálatok - kutya - 2019, május 3 - 10:15
A nyár azt jelenti, hogy ideje bevenni a napsütötte, homokos strandot, ahol akár még szörfözhetünk is. De tudod, ki szeretné még felfedezni a homokos strandot? A kutyusod! Összeszedtünk 5 dolgot, amit jó, ha észben tartasz mielőtt összecsomagolsz, hogy kedvenceddel a magyar tenger kényelmét élvezzétek.
Kategóriák: Kutyás hírek

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kutyanyakörvet?

Házziálatok - kutya - 2019, április 29 - 13:20
Ha nemrég fogadtál örökbe egy kölyök vagy egy felnőtt kutyát, akkor az első dolog amit tenned kell az, hogy vegyél neki egy nyakörvet. 
Kategóriák: Kutyás hírek

Kutyafajták és gazdáik: amilyen a kutya, olyan a gazdája?

Házziálatok - kutya - 2019, április 29 - 11:25
Sokak szerint nem véletlen, ha a kutya és gazdája jelleme között hasonlóságok fedezhetők fel. Sőt, a kutya fajtájából akár a gazdi vérmérsékletére, és életszemléletére is következtethetünk! Hogy mindez mennyire igaz? Olvasd el cikkünket, és megtudod!
Kategóriák: Kutyás hírek

Miért vonyítanak a kutyák?

Házziálatok - kutya - 2019, április 24 - 08:00
A tudósok számára mindmáig némileg rejtély, hogy valójában miért vonítanak a kutyák: egy biztos, részben őseik okolhatók ezért a szokásért.
Kategóriák: Kutyás hírek

Tenyésztő vagy szaporító: ismerd fel a különbséget!

Házziálatok - kutya - 2019, április 18 - 11:05
Ne csak a bájos kiskutyát lásd, amikor szerencsésnek gondolod magad és olcsó kölyökkutya hirdetésre bukkansz. Lásd meg mögötte az iszonyatos szaporító telepet és a szerencsétlen sorsú szülőket is! Ne támogasd a kutyaszaporítást!
Kategóriák: Kutyás hírek

Minek örülnek húsvétkor a cicák és a kutyák?

Házziálatok - kutya - 2019, április 17 - 10:41
A húsvéti szezonban egész nap serényen készülünk a családi lakomákra, nagy gonddal állítjuk össze a gyerekek ajándékcsomagjait, és feltérképezzük a csokitojások legjobb rejtekhelyeit. A lázas készülődések közepette hajlamosak vagyunk megfeledkezni körülöttünk sündörgő kedvenceinkről...
Kategóriák: Kutyás hírek

Gyomorcsavarodás kutyáknál végzetes lehet!

Házziálatok - kutya - 2019, április 11 - 08:00
Cikkünk a gyomorcsavarodás veszélyére szeretné felhívni a gazdik figyelmét. Mivel súlyos, életveszélyes gyakran elhulláshoz vezető betegség, fontos, hogy a kutyatartók kellően tájékozottak legyenek vele kapcsolatban. 
Kategóriák: Kutyás hírek

Mit tehetünk a kutyák egészséges ízületeiért?

Házziálatok - kutya - 2019, április 8 - 12:22
Amikor kutyát vásárolunk, választunk, vajon alaposan végiggondoljuk a fajta igényeit? Milyen betegségekre hajlamos, hogyan kell táplálnunk, hányszor kell állatorvoshoz vinnünk, hogy egészséges felnőtté növekedjen és sokáig velünk éljen?
Kategóriák: Kutyás hírek

Kutyák viselkedészavarai: az élelem-birtoklási agresszió

Házziálatok - kutya - 2019, április 2 - 08:00
Ez az agresszív viselkedésforma abban nyilvánul meg, hogy az állat vicsorít, morog, harap vagy támadó pózt vesz fel. Mi lehet ennek az oka?
Kategóriák: Kutyás hírek

A klímaváltozás miatt állandó veszélyben vannak a házikedvencek és gazdáik

Házziálatok - kutya - 2019, március 29 - 11:20
Megérkezett a tavasz, a hőmérséklet emelkedésével pedig nő a szabadban töltött idő. Ez az évszak azonban nemcsak a kirándulások szezonja, hanem a parazitaveszély kezdeté is.
Kategóriák: Kutyás hírek

Ha biztonságot nyújtunk a kutyának, nyugodt lesz ő is?

Házziálatok - kutya - 2019, március 27 - 14:05
Kutyája rosszul viseli, ha egyedül hagyják? Folyamatosan nyüszít, ugat, odapiszkít a lakásba vagy megrongál tárgyakat? Valószínűleg szeparációs szorongása van. De vajon mitől alakul ez ki?
Kategóriák: Kutyás hírek

Bőrférgesség kutyáknál: az alattomos kórt szúnyog terjeszti

Házziálatok - kutya - 2019, március 25 - 11:40
A bőrférgesség (dirofiláriózis) egy fonálféreg (Dirofilaria repens) okozta, tünetekkel nem vagy csak alig járó megbetegedés, ami szúnyogok közvetítésével jut el a kutyától, cicától a gazdákig.
Kategóriák: Kutyás hírek