Hírolvasó

Hobbi kutya szépségverseny is lesz az idei budapesti CACIB kutyakiállításon

Házziálatok - kutya - 2017, április 7 - 10:30
Nem csak a profikról fog szólni az idei Budapest Grand Prix nemzetközi kutyakiállítás. Amatőr, de lelkes kutya gazdik is próbára tehetik csinosnak vélt négylábúikat.
Kategóriák: Kutyás hírek

Top 10 Terrier kutyafajták

Házziálatok - kutya - 2017, március 27 - 11:51
A terrier csoport azokat a kis méretű, de életrevaló terrierfajtákat foglalja magába, amelyeket Nagy-Britaniában tenyésztettek ki olyan üregekben lakó vadállatok vadászatára, mint a borz, a róka, a vidra, a nyúl és a patkány.
Kategóriák: Kutyás hírek

Kutyák elfoglalt embereknek

Házziálatok - kutya - 2017, március 13 - 11:00
Sokan zsúfolt életmódjukra hivatkozva nem tartanak kutyát, ami alapvetően helyes, de nem árt tudni, hogy nem minden kutya igényli az állandó szórakoztatást. 
Kategóriák: Kutyás hírek

Kocogás a kutyával - etikett

Házziálatok - kutya - 2017, március 6 - 11:50
A kutyával való kocogás veszélyes lehet, ha bizonyos szabályokat és etiketteket nem követsz. Másrészt a kutyát hozzá kell szoktatni a közlekedési szabályokhoz, még mielőtt elkezdenéd a szaladásos programot vele, mert ez jobb edzőpartnerré teszi.
Kategóriák: Kutyás hírek

A kutyák és az emberek tanulás utáni alvása hasonló

Házziálatok - kutya - 2017, március 6 - 11:49
A kutyák alvás alatti agytevékenységét vizsgálva egy magyar tudóscsoport kimutatta, hogy a tanulás jelentősen befolyásolja az azt követő alvás alatt a kutyák agytevékenységét.
Kategóriák: Kutyás hírek

Kutya és sör - fogadd örökbe, egy rekesz sör jár hozzá!

Házziálatok - kutya - 2017, február 24 - 14:10
A Mad Scientist kisüzemi sörfőzde a Noé Állatotthon Alapítvány négylábú lakóinak végleges, szerető otthonra találását támogajta egy rekesz sör felajánlásával az örökbefogadóknak.
Kategóriák: Kutyás hírek

Tavasszal hirtelen támad a kullancs - megelőzés és kezelés

Házziálatok - kutya - 2017, február 20 - 10:00
A hirtelen ébredező tavasz a kullancsok szaporodását is gyorsítja. Mielőtt erdőn-mezőn kirándulnánk, érdemes informálódni a kullancs által okozott betegségekről. Hogyan előzzük meg, és hogyan kezeljük a kutyák és macskák kullancscsípését? 
Kategóriák: Kutyás hírek

Hamis állatgyógyszer forgalmazása miatt tett feljelentést a NÉBIH

Házziálatok - kutya - 2017, február 15 - 11:40
Hamis állatgyógyszer forgalmazásáról értesült a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A „Neostomosan koncentrátum A.U.V.” szer kutyák külső élősködők elleni kezelésére szolgál. A hamisítványok elsősorban a keleti országrészben (Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben) érhetők el.
Kategóriák: Kutyás hírek

Hirtelen sántít a kutyád? Keresztszalag szakadás?

Házziálatok - kutya - 2017, február 13 - 11:31
Kutyák esetében térdszalag szakadásnál túlnyomó többségben a térdízületben lévő kettő keresztszalag közül az elülső sérül, károsodik, aminek következtében a kutyus egyből komoly fájdmat érez és sántítani kezd.
Kategóriák: Kutyás hírek

Kutyaszánnal jár a debreceni egyetemista

Házziálatok - kutya - 2017, január 18 - 12:33
Nagy feltűnést keltett a Debreceni Egyetemen tanuló külföldi hallgató, Magal Deutsch, aki kutyaszánjával járja a Nagyerdőt és környékét. A kutyasportnak hódoló egyetemistát több újság és tv-csatorna is bemutatta.
Kategóriák: Kutyás hírek

Hogyan neveljük meg a golden retrievereket?

Házziálatok - kutya - 2017, január 16 - 11:15
Úgy érzed, hogy kutyád lassan a fejedre nő? Mindig megsajnálod, ha megbánó szemekkel néz rád? Még, ha nehezedre is esik ellenállni neki, ez nem egy jó nevelési módszer. Íme néhány szempont, amiket érdemes követned, ha jól akarod nevelni golden retrieveredet. 
Kategóriák: Kutyás hírek

A kölyökkutyáknál beválik a "gügyögés", a felnőtt egyedeknél nem

Házziálatok - kutya - 2017, január 13 - 12:51
A kölyökkutyák izgalmasnak, játékra hívónak találják a hozzájuk intézett gügyögésszerű beszédet, a felnőtt egyedek azonban közömbösek maradnak - állapították meg francia szakemberek.
Kategóriák: Kutyás hírek

Fagyriadó - Kutya hideg van a háziállatoknak is

Házziálatok - kutya - 2017, január 5 - 08:00
Az elkövetkező hetekre különösen durva téli időjárás lesz jellemző. Az extrém hideg az emberek mellett a szabadban tartott gazdasági állatokra és a házi kedvencekre is veszélyt jelenthet. Az Orpheus Állatvédő Egyesület tanácsaival és egy kis odafigyeléssel elkerülhető a környezetünkben tartott állatok szenvedése, fagyása.
Kategóriák: Kutyás hírek

Nem találod kutyádat? Segítünk!

Házziálatok - kutya - 2017, január 3 - 11:00
Néhány tanáccsal szeretnénk megkönnyíteni a gazdik helyzetét, így a szilveszteri petárdázás után. Mit tegyünk, ha találtunk egy kutyát vagy ha a miénk veszett el?
Kategóriák: Kutyás hírek