Hírolvasó

Tavasszal hirtelen támad a kullancs - megelőzés és kezelés

Házziálatok - kutya - 2017, február 20 - 10:00
A hirtelen ébredező tavasz a kullancsok szaporodását is gyorsítja. Mielőtt erdőn-mezőn kirándulnánk, érdemes informálódni a kullancs által okozott betegségekről. Hogyan előzzük meg, és hogyan kezeljük a kutyák és macskák kullancscsípését? 
Kategóriák: Kutyás hírek

Hamis állatgyógyszer forgalmazása miatt tett feljelentést a NÉBIH

Házziálatok - kutya - 2017, február 15 - 11:40
Hamis állatgyógyszer forgalmazásáról értesült a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A „Neostomosan koncentrátum A.U.V.” szer kutyák külső élősködők elleni kezelésére szolgál. A hamisítványok elsősorban a keleti országrészben (Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben) érhetők el.
Kategóriák: Kutyás hírek

Hirtelen sántít a kutyád? Keresztszalag szakadás?

Házziálatok - kutya - 2017, február 13 - 11:31
Kutyák esetében térdszalag szakadásnál túlnyomó többségben a térdízületben lévő kettő keresztszalag közül az elülső sérül, károsodik, aminek következtében a kutyus egyből komoly fájdmat érez és sántítani kezd.
Kategóriák: Kutyás hírek

Kutyaszánnal jár a debreceni egyetemista

Házziálatok - kutya - 2017, január 18 - 12:33
Nagy feltűnést keltett a Debreceni Egyetemen tanuló külföldi hallgató, Magal Deutsch, aki kutyaszánjával járja a Nagyerdőt és környékét. A kutyasportnak hódoló egyetemistát több újság és tv-csatorna is bemutatta.
Kategóriák: Kutyás hírek

Hogyan neveljük meg a golden retrievereket?

Házziálatok - kutya - 2017, január 16 - 11:15
Úgy érzed, hogy kutyád lassan a fejedre nő? Mindig megsajnálod, ha megbánó szemekkel néz rád? Még, ha nehezedre is esik ellenállni neki, ez nem egy jó nevelési módszer. Íme néhány szempont, amiket érdemes követned, ha jól akarod nevelni golden retrieveredet. 
Kategóriák: Kutyás hírek

A kölyökkutyáknál beválik a "gügyögés", a felnőtt egyedeknél nem

Házziálatok - kutya - 2017, január 13 - 12:51
A kölyökkutyák izgalmasnak, játékra hívónak találják a hozzájuk intézett gügyögésszerű beszédet, a felnőtt egyedek azonban közömbösek maradnak - állapították meg francia szakemberek.
Kategóriák: Kutyás hírek

Fagyriadó - Kutya hideg van a háziállatoknak is

Házziálatok - kutya - 2017, január 5 - 08:00
Az elkövetkező hetekre különösen durva téli időjárás lesz jellemző. Az extrém hideg az emberek mellett a szabadban tartott gazdasági állatokra és a házi kedvencekre is veszélyt jelenthet. Az Orpheus Állatvédő Egyesület tanácsaival és egy kis odafigyeléssel elkerülhető a környezetünkben tartott állatok szenvedése, fagyása.
Kategóriák: Kutyás hírek

Nem találod kutyádat? Segítünk!

Házziálatok - kutya - 2017, január 3 - 11:00
Néhány tanáccsal szeretnénk megkönnyíteni a gazdik helyzetét, így a szilveszteri petárdázás után. Mit tegyünk, ha találtunk egy kutyát vagy ha a miénk veszett el?
Kategóriák: Kutyás hírek

Indul a "Négylábú szeretetfutár" örökbefogadási akció

Házziálatok - kutya - 2016, december 8 - 11:34
A Rex Kutyaotthon Alapítvány a karácsonyi ünnepek közeledtével idén is különleges kezdeményezéssel keres gazdát védencei számára. Az alapítvány újpesti állatotthonában a Rex Állatszigeten sok szeretettel várják mindazokat, akik szívesen töltenék a szeretet ünnepét egy négylábú családtag befogadásával, megismerésével. 
Kategóriák: Kutyás hírek

Adventi kutyakeksz recept

Házziálatok - kutya - 2016, december 2 - 11:41
Ne hagyjuk ki az ünnepi készülődésből kedvencünket sem! Készítsünk finom adventi kutyakekszet ebünknek!
Kategóriák: Kutyás hírek

Hírességek sztárolják az örökbefogadásra váró kutyákat és cicákat

Házziálatok - kutya - 2016, december 1 - 12:44
Hírességek mutatják be a Rex Kutyaotthon Alapítványnál régóta gazdára váró kutyákat, cicákat, és a hozzájuk kötődő legszebb érzéseket. A fotósorozat népszerű színészek, zenészek és egy rádiós műsorvezető összefogásával készült. A képeket az alapítvány 2017-es jótékonysági naptár formában adja ki.
Kategóriák: Kutyás hírek

Adventi kalendárium kedvencünknek!

Házziálatok - kutya - 2016, november 24 - 08:30
Ne hagyjuk ki a karácsonyi készülődésből kedvencünket sem! A karácsonyi ajándékeső előtt is meglephetjük szőrös barátunkat egy saját készítésű, ötletes adventi kalendáriummal. Ollót a kézbe, papírt elő és láss neki!
Kategóriák: Kutyás hírek

A hétvégéig tart az ivartalanítási akció a Zöld Zebra szervezésében

Házziálatok - kutya - 2016, november 21 - 09:47
Legyél Te is felelős állattartó, vidd el az állatod a kedvezményes őszi ivartalanításra! Az akcióban az alábbi állatorvososk vesznek részt:
Kategóriák: Kutyás hírek

Kutyaház téliesítése – a kutyahidegre fel kell készülni

Házziálatok - kutya - 2016, november 19 - 10:55
A rövidebb szőrű, szabadban tartott kutyák számára a hideg tél beköszönte előtt ki kell alakítani egy szélvédett, száraz kuckót.
Kategóriák: Kutyás hírek

Vigyázat! Veszélyes összetevők a kutyasamponokban!

Házziálatok - kutya - 2016, november 11 - 10:10
Egyre több statisztika lát napvilágot arról, hogy az ekcémával és egyéb bőrbetegséggel küzdő kutyusok száma folyamatosan nő. Sajnos, ahhoz, hogy ezt észrevegyük, nem is kell hivatalos adatokat kutatni, csak elég szétnézni a környezetünkben és beszélgetni a kutyás barátainkkal. Ennek az egyik kiváltó oka mindenképpen abban keresendő, hogy az átlagos bolti kutyasamponokban olyan anyagok találhatók, amik irritálják és szárítják a kutyák bőrét.
Kategóriák: Kutyás hírek

10 aktív kutya, csak fitteknek ajánljuk!

Házziálatok - kutya - 2016, november 8 - 10:30
Bemutatjuk azt a 10 kutyafajtát, amit csak akkor válassz, ha biztosítani tudod a számunkra olyan fontos rendszeres mozgást.
Kategóriák: Kutyás hírek