Hírolvasó

Hamarosan kezdődik a kullancsszezon

Házziálatok - kutya - 2018, március 12 - 11:45
A Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet főorvosa azt mondta: áprilistól novemberig tart a kullancsszezon, de mivel a nedves, meleg időszakot jobban szeretik az élősködők, a főszezon áprilistól júniusig tart.
Kategóriák: Kutyás hírek

Kirándulás kutyával biztonságosan

Házziálatok - kutya - 2018, március 8 - 15:00
A kutyával kirándulni kellemes kikapcsolódás, kedvenced garantáltan élvezni fogja. Tervezz meg mindent alaposan, és mindig légy résen, hogy kiküszöböld a kutyusra leselkedő veszélyeket! 
Kategóriák: Kutyás hírek

Kennelköhögés: ismét fertőz a kutyaközösségek réme

Házziálatok - kutya - 2018, február 27 - 11:20
Nemcsak az embereknél, de a négylábúaknál is beköszöntött a felső légúti fertőzések szezonja: a kennelköhögés egy rendkívül ragályos légcső- és hörgőgyulladás, amely jellemzően csoportban tartott, kutyatársaságot gyakran látogató kedvenceket érint.
Kategóriák: Kutyás hírek

Kutyagumi: a gazdi vagy az utcaseprő szedje?

Házziálatok - kutya - 2018, február 21 - 11:13
A kutya- és macskatartók nem veszik kellő komolysággal az állatuk által a közterületre mért szennyezés súlyosságát. Ki szedje össze helyettük?
Kategóriák: Kutyás hírek

Agytorna idős kutyáknak

Házziálatok - kutya - 2018, február 13 - 10:47
Az ELTE és a bécsi Állatorvosi Egyetem Messerli Kutatóintézet etológusai azt vizsgálták, hogyan segíthetnek az idős kutyákon a számítógépes játékok?
Kategóriák: Kutyás hírek

Válogatós vagy ínyenc a kutyád?

Házziálatok - kutya - 2018, február 7 - 13:00
Bár a magyar gazdik gondosan átnézik a csomagoláson található információkat, többségük mégis rosszul választ. A fontos fehérjék és a zsírok helyett többet foglalkozunk ugyanis az ízesítéssel és a gabonatartalommal, és a kényeztetést is gyakran túlzásba visszük.
Kategóriák: Kutyás hírek

Így óvjuk kiskedvencünket a kutyahidegben

Házziálatok - kutya - 2018, február 1 - 10:10
Kiskedvencnek és gazdinak egyaránt sok örömöt és vidám percet okozhat, ha télen is aktívan töltjük az időt. Most ugyan kényeztet az enyhébb idő, de jól tudjuk, hogy jön még kutyára dér.
Kategóriák: Kutyás hírek

Hogyan hat a változékony téli időjárás a kutyákra?

Házziálatok - kutya - 2018, január 29 - 14:30
Az utóbbi években egyre szeszélyesebb tél nem csak minket, hanem kedvenceinket is megviseli. Igyekszünk alkalmazkodni, de olykor mégis rossz döntést hozunk, ami akár az állat megbetegedéséhez is vezethet. A Rex Alapítvány munkatársai ezért összegyűjtötték azokat a leggyakoribb problémákat, amikkel a gazdik a szakemberekhez fordultak az év első hónapjában.
Kategóriák: Kutyás hírek

Cuki kistestű kutyafajták - Ismered őket?

Házziálatok - kutya - 2018, január 24 - 16:00
Személyiség és bűbáj, két olyan tulajdonság, amelyet a legtöbb ember a kisméretű kutyákkal társít. A szelektív tenyésztés segítségével sok olyan kutyafaj jött létre, amelynek különleges személyiségvonásai vonják magukra a figyelmet. 
Kategóriák: Kutyás hírek

Vérplazma injekció (PRP) már az állatgyógyászatban is

Házziálatok - kutya - 2018, január 12 - 11:10
A vérplazma injekció egy biológiai gyógymód, melynek  célja, hogy a szervezet saját, természetes védekező rendszerét stimulálja, azaz a beteg saját szervezetéből származó anyagokkal érünk el gyógyulást. Hagyományos gyulladáscsökkentőkkel ellentétben nincsenek mellékhatások, allergiás reakció, egyéb szövődmények.
Kategóriák: Kutyás hírek

Ha elveszett a kutyád, minden a gyorsaságodon múlik

Házziálatok - kutya - 2018, január 2 - 09:10
Többféle módon tűnhet el a kutya: leggyakrabban elszökik, eltéved, vagy elcsalják otthonról. A szökésre a kalandvágy vagy a párzási ösztön (a szukáknál a tüzelés, a kanoknál a közelben tüzelő szuka) szolgáltathat okot.
Kategóriák: Kutyás hírek

Minden századik kutya diabéteszben szenved

Házziálatok - kutya - 2017, december 18 - 09:00
A kutya- és macskatulajdonosok több mint fele nincs tisztában azzal, hogy a kisállatok is szenvedhetnek cukorbetegségben, pedig a súlyos rendellenesség egyre gyakrabban alakul ki háziállatoknál is: minden századik kutyát érint a diabétesz, macskáknál pedig a tíz leggyakoribb megbetegedés közé tartozik.
Kategóriák: Kutyás hírek

Karácsonykor a kutyák is énekelnek! Videó

Házziálatok - kutya - 2017, december 14 - 12:00
Ki mondta, hogy a kutyák nem tudnak énekelni? Még kórusban is összehangoltan éneklik a karácsonyi dalokat. Hallgasd csak!
Kategóriák: Kutyás hírek

Négylábú szeretetfutár: örökbefogadás az ünnepek alatt

Házziálatok - kutya - 2017, december 11 - 12:45
Az ünnepek közeledtével az érzelmek nagyobb szerephez jutnak a mindennapjainkban, és ilyenkor több menhelyi állat talál gazdára. Az idén 25 éves jubileumát ünneplő Rex Kutyaotthon Alapítvány „Négylábú szeretetfutár” kezdeményezésének célja, hogy megfontolt döntést hozzunk ebben az érzelmileg felfokozott helyzetben is.
Kategóriák: Kutyás hírek

Két új méreg- és tetemkereső kutya szolgálatra kész!

Házziálatok - kutya - 2017, december 8 - 08:00
Két új méreg- és tetemkereső kutya állt szolgálatba a madármérgezések visszaszorítása érdekében a Kiskunsági Nemzeti Parkban.
Kategóriák: Kutyás hírek

Már hétévesek és remekül vannak a világ első klónkutyájának klónjai

Házziálatok - kutya - 2017, november 28 - 15:15
Immár hétévesek és remek egészségnek örvendenek a világ első klónkutyájának, a néhai Snuppynak életben maradt klónjai - derült ki a Szöuli Nemzeti Egyetem, a Michigani Állami Egyetem és az Illinoisi Egyetem kutatóinak közös tanulmányából, amelyben a szakemberek részletesen beszámolnak a kutyák fejlődéséről.
Kategóriák: Kutyás hírek