Hírolvasó

5 nyári tipp kutyásoknak

Házziálatok - kutya - 2020, július 6 - 09:40
Bár az állatorvosok nem győzik hangsúlyozni a kutyákra nyáron leselkedő veszélyeket, sajnos időről időre történnek balesetek négylábú kedvenceinkkel. A tragédiák 50 százaléka elkerülhető lenne, ha a gazdik tudnák, mit kell tenni a megelőzés érdekében.
Kategóriák: Kutyás hírek

Júliusban ellenőrzik a bécsi kutyásokat

Házziálatok - kutya - 2020, július 3 - 07:00
A Bécsi Rendőrség és az Állategészségügyi és Állatjóléti Hivatal kéthetes ellenőrzést tart a szabályos kutyatartás és az állatok védelme érdekében. Többek között a póráz és nyakörv viselése, illetve a chipek lesznek az ellenőrzések középpontjában. A gazdiknak a kutyajogsi meglétét is igazolni kell.
Kategóriák: Kutyás hírek

Világbajnokságot nyerhetünk kutyatáncban

Házziálatok - kutya - 2020, július 1 - 13:25
Magyarországon mindössze 8-10 aktívan működő, profi dog dancer (kutyatáncoltató) létezik, de már világviszonylatban is odafigyelnek ránk: idén egy hollókői kutyatenyésztő, ausztrál juhászkutyájával 4. lett az angliai Bajnokok Ligáján, most pedig komoly esélyekkel indul az őszi, franciaországi VB-n.
Kategóriák: Kutyás hírek

A te kutyád tudja mit csinál?

Házziálatok - kutya - 2020, június 26 - 21:47
A kutyák képesek visszaemlékezni az általuk korábban végrehajtott tevékenységekre, vagyis tudatában vannak bizonyos cselekvéseiknek, derül ki az ELTE Etológia Tanszék kutatóinak a Scientific Reports című folyóiratban publikált legújabb kutatásából.
Kategóriák: Kutyás hírek

A lakásban tartott ebek gazdái a legfelelősebbek

Házziálatok - kutya - 2020, június 22 - 22:18
A védőoltást és az élősködők elleni védekezést tartják a legfontosabb egészségügyi intézkedésnek a magyar kutyások, miközben az ivartalanítást azok is elhanyagolhatónak vélik, akik felelős gazdának vallják magukat. A szúnyogok, kullancsok, bolhák ellen a legtöbben csak tavasszal és nyáron védekeznek, és az ellenük használt készítmények hatóanyagaival sincsenek sokan tisztában. A közel háromezer fős, állategészségügyi kutatásból az is kiderült, hogy a lakásban tartott ebek gazdái a legfelelősebbek, ők töltenek a legtöbb aktív időt kutyájukkal, és gyakrabban járnak állatorvoshoz is.
Kategóriák: Kutyás hírek

Az első kutyasétáltatás - mikor, hogyan?

Házziálatok - kutya - 2020, június 22 - 06:36
Miután az oltások teljes védelmet nyújtanak, eljött az ideje kivinni a kutyusod az első sétájára. Fontos gondoskodnod arról, hogy az első közös sétátok nem egy kellemetlen élmény, és hogy a kutyusod biztonságban van. Nem minden kutyus fogja élvezni az első kinti kalandot, de idővel megnő az önbizalma, ha a gazdi gondoskodik róla, hogy semmilyen fölösleges stressz vagy bántódás ne érje.
Kategóriák: Kutyás hírek

Tanítsuk és neveljük a kutyánkat egy sikeres módszerrel! (Klikker)

Házziálatok - kutya - 2020, június 19 - 15:26
Minden kutyának illik ismernie néhány alapvető feladatot. Ha egy kutya leül a járdánál, tud laza pórázon sétálni, és tudja, mit jelent a „gyere” és a „ helyedre”, sokkal könnyebb lesz vele együtt élni. A kutya tanítását többféleképpen megoldhatjuk és nagyon sok dolgot könnyen meg is tudunk neki tanítani, csak a módszer a lényeg, amivel nekilátunk az oktatásának. Lássuk a legjobbat!
Kategóriák: Kutyás hírek

Viharfóbia és zajfóbia: hogyan készítsük fel kutyánk a következő viharra? 1. rész

Házziálatok - kutya - 2020, június 16 - 19:48
Kedvenceink vihartól, zivataroktól és annak zajától való fóbiás félelmének oka egyelőre ismeretlen számunkra. Ha jön a vihar, kutyáink fülüket-farkukat behúzva, nyüszítve bújnak a szőnyeg alá... hogyan készítsük fel a viharra?
Kategóriák: Kutyás hírek

Kutya a tóban - nyári kutyaúsztatás

Házziálatok - kutya - 2020, június 10 - 19:13
Sokan kérdezték a háziállat.hu csapatát a kutyaúsztatásról: szabad-e kutyát úsztatni, ihat-e a vízből, milyen módszerrel vehető rá, hogy beleugorjon. Utánajártunk. 
Kategóriák: Kutyás hírek

Nyaralás a kutyával - tanácsok, illemszabályok

Házziálatok - kutya - 2020, június 3 - 18:45
Nagyvárosi luxushotelbe, tengerparti üdülőbe vagy vidéki motelbe készülsz nyaralni, de nem akarsz elszakadni kutyádtól? Nem is kell, csak tarts be néhány illemszabályt!
Kategóriák: Kutyás hírek

Mi az a törzskönyv? Mire jó?

Házziálatok - kutya - 2020, május 27 - 18:30
Sokszor merül fel a kérdés miért drágábbak a törzskönyvezett kutyák? Vajon mit tartalmaz a törzskönyv és mire jó? Mi összegyűjtöttük a válaszokat!
Kategóriák: Kutyás hírek

Ez a kutya nyerte a jubileumi kutyasztár-versenyt

Házziálatok - kutya - 2020, május 25 - 18:33
Bár a cannes-i filmfesztivál a koronavírus-járvány miatt bizonytalan lett, egy kutyasztár mégis jól járt: A némafilmesben szereplő Uggie megkapta a jubileumi díjat. Sajnos Uggie időközben elhunyt, így a díjat gazdája vette át.
Kategóriák: Kutyás hírek

Ez a kutya korcs? Nem, csak keverék!

Házziálatok - kutya - 2020, május 17 - 07:20
De mit jelent a korcs szó? És ha az én jószágom korcs, akkor mitől az, és miért nem fajtiszta? Vagy fajtatiszta? Megnyugtatásul: Senkinek nincs korcs kutyája, hacsak nem születési rendellenességgel jött a világra. Minden fogalmat elmagyarázunk. 
Kategóriák: Kutyás hírek

Pacsi? Mit mond a kutya a mancsával?

Házziálatok - kutya - 2020, május 16 - 07:50
Mit akarhat a kutyánk, amikor hozzánk sétál, felágaskodik, és egyik mancsát az ölünkbe, vagy a kezünkre helyezi? Mit szeretne közölni velünk amikor a fejünkre, vagy a vállunkra teszi a mancsát? 
Kategóriák: Kutyás hírek

Mikor kell a kutyának sürgős pedikűr?

Házziálatok - kutya - 2020, május 13 - 06:30
Sok kérdés érkezik szerkesztőségünkbe a kutya körmének kurtításával kapcsolatban. Vágjam le én, vagy bízzam állatorvosra / kutyakozmetikusra? Mennyit vághatunk le a kutyánk körméből? Mit csináljunk, ha túl sokat vágtunk? Íme, a legfontosabb tudnivalók a karom és körömvágásról! 
Kategóriák: Kutyás hírek

Kutya vagy macska: melyik a jobb háziállat?

Házziálatok - kutya - 2020, május 12 - 06:40
Amikor a háziállat kiválasztására kerül sor, nehéz dönteni a kutya és macska között. A döntés meghozatalakor jó, ha figyelembe vesszük, életformánkhoz, lehetőségeinkhez melyik állat illik jobban. 
Kategóriák: Kutyás hírek

Kedvenceink étrendjére is igaz, hogy a kevesebb néha több

Házziálatok - kutya - 2020, május 11 - 20:35
A helyes étrend nagyon fontos a háziállatoknál is, hiszen ezzel megelőzhetőek betegségek, meghosszabbítható az élettartamuk, erősíthető immunrendszerük. Az egészség megőrzésében fontos a megfelelő, minőségi táp kiválasztása. De mire figyeljünk mikor tápot választunk, pláne, ha allergiás a kutyánk?
Kategóriák: Kutyás hírek

Veszélyes lehet a kutyanyakörv?

Házziálatok - kutya - 2020, május 7 - 14:24
Egy kutyanyakat utánzó modellen nyomásmérővel mérték meg, mekkora nyomást fejt ki a nyakörv és az automata póráz, ha meghúzzák a szárat. Számos nyakörvtípus veszélyességét tesztelte a Notthinghami Trent Egyetem kutatócsoportja
Kategóriák: Kutyás hírek

6 dolog, amiért a beagle a legrafkóbb vadászkutya!

Házziálatok - kutya - 2020, május 6 - 09:09
A Beagle vonzó külseje mögött egy kopó kalandvágyó és szabad jelleme rejtőzik, ezért elszánt és tapasztalt gazdát kíván, aki szereti és nem próbálja "kiheréléssel lenyugtatni" az első nehézségek láttán, hanem inkább megismeri, tanítja, neveli. Lássuk, mit kell tudnunk "csibész" természetéről!
Kategóriák: Kutyás hírek

6 tipp a kutyás futáshoz

Házziálatok - kutya - 2020, április 27 - 21:07
A kutyádnál hűségesebb, kitartóbb és jókedvűbb edzőpartnert nehéz elképzelni. Ha ezt a néhány szabályt szem előtt tartod, garantált a közös, önfeledt és nem mellesleg egészséges időtöltés.
Kategóriák: Kutyás hírek